Δημόσια μονομαχία Τσίπρα – Σόιμπλε στο Νταβός!

Δημόσια μονομαχία Τσίπρα – Σόιμπλε στο Νταβός!

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα αναμετρηθούν σε ένα ντιμπέιτ για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η δημόσια μονομαχία του Αλέξη Τσίπρα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Νταβός. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα αναμετρηθούν σε ένα ντιμπέιτ για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Τσίπρας και Σόιμπλε θα βρεθούν στο ίδιο πάνελ και θα μιλήσουν στη γλώσσα τους για να παρουσιάσουν το μείγμα πολιτικής που πρέπει να υλοποιήσει η ΕΕ από δω και πέρα. Στο επίκεντρο της κριτικής του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να βρεθεί η πολιτική της λιτότητας που επιβάλλει η Γερμανία.

Από την πλευρά του ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δεν έχει διστάσει να επικρίνει δημόσια σε συνεντεύξεις του τη στάση του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, αλλά και πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά στην κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται πυρετωδώς για το Νταβός, όπου -εκτός από το debate- θα έχει και τετ α τετ με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.