Δημοσκόπηση – «ανάσα» για τον Ολάντ

Δημοσκόπηση – «ανάσα» για τον Ολάντ
Photo: REUTERS

Στο 22% το ποσοστό δημοτικότητας του, ωστόσο οι αμφιβολίες των Γάλλων πολιτών παραμένουν.

Μετά από πολλούς μήνες, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είδε τη δημοτικότητα του να σημειώνει και πάλι άνοδο. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ζουρνάλ ντι Ντιμάνς», αυξήθηκε κατά δύο μονάδες και έφτασε το 22%.

Όμως οι περισσότεροι ψηφοφόροι εξακολουθούν να αμφιβάλλουν ότι ο Ολάντ θα μπορέσει να αναζωογονήσει την οικονομία. Ωστόσο περισσότεροι αριστεροί εγκρίνουν τώρα την ηγεσία του, ενώ η άνοδος της δημοτικότητάς του ήταν η πρώτη που έχει καταγράψει από τον Αύγουστο.

Η δημοτικότητα του σοσιαλιστή ηγέτη έχει βελτιωθεί ελαφρώς έπειτα από μια δημοσκόπηση του Νοεμβρίου στην οποία είχε βυθιστεί στο 15% — χαμηλό επίπεδο-ρεκόρ μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια άλλη δημοσκόπηση έδειξε πως το ποσοστό του φθάνει το Δεκέμβριο μέχρι και 24%.

Διαβάστε ακόμη: Υποβάθμιση στο AA της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας από την S&P

Ωστόσο με την ανεργία να επιμένει κοντά στο 11%, η βελτίωση είναι μικρή. Τα ποσοστά του Ολάντ παραμένουν πολύ κατώτερα απ’ αυτά του συντηρητικού πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί κατά την ίδια περίοδο της προεδρίας του, η οποία είχε διαρκέσει από το 2007 ως το 2012.

Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό αυξήθηκε κατά δύο μονάδες, στο 24%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.