Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 20,6 μονάδων για ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 20,6 μονάδων για ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ
Πολίτης ρίχνει την ψήφο του στην κάλπη για τις Βουλευτικές Εκλογές 2015, στο 912ο Εκλογικό Τμήμα, στο 4ο Γυμνάσιο στο Αιγάλεω, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015. Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία. Οι κάλπες κλείνουν στις 7 το απόγευμα, ενώ πρώτη ασφαλή εκτίμηση του αποτελέσματος θα έχουμε λίγο μετά τις 9 καθώς τότε υπολογίζεται ότι θα έχει καταμετρηθεί το 10% των ψήφων της επικράτειας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
"Χαμηλές πτησεις" για την αντιπολίτευση, με τη ΝΔ να βρίσκεται σταθερά μπροστά.

Προβάδισμα 20 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ που έχει εδραιωθεί στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται τρίτο κόμμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπησης που διενήργησε η GPO για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά» η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 32,9%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,1% και το ΚΚΕ με 8,3%.

Ακολουθεί με 6% η Ελληνική Λύση, ενώ κάτω από 3% συγκεντρώνουν τα υπόλοιπα κόμματα. Συγκεκριμένα, ακολουθούν με 2,7% η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας, το ΜέΡΑ25 με 2,1%, η Νέα Αριστερά με 1,9%, Άλλο 2,7%, Λευκό, άκυρο 1,2%, Δεν θα ψηφίσω 2,1%, Αναποφάσιστοι 13,1%.

Παράλληλα, ποσοστό 38,8% εκτιμά ότι υπάρχει χώρος δεξιά της Νέας Δημοκρατίας για νέο κόμμα, ενώ το 13,9% δηλώνει ότι θα το ψήφιζε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά της τεκνοθεσίας από τα ομόφυλα ζευγάρια το 68,9%

Στο μεταξύ, αναφορικά με το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στην έρευνα είναι διχασμένοι, µε το 48,1% να τάσσεται υπέρ και το 49,8% κατά.

Σημειώνεται ότι ποσοστό 68,9% τάσσεται κατά του δικαιώματος υιοθεσίας, έναντι 29,6% που είναι θετικά διακείμενο.

Υπέρ του γάμου τοποθετούνται στην συντριπτικοί τους πλειοψηφία οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ενώ αρνητικά, σε ποσοστό 58,1%, οι ψηφοφόροι της Ν∆, οι οποίοι είναι ακόμα πιο αρνητικοί, σε ποσοστό 78,9%, απέναντι στην υιοθεσία.

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: 56,2% υπέρ – 40,7% κατά

Οι ερωτώμενοι/ες σχετικά με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων ποσοστό 56,2% απαντά ότι θα αναβαθμίσει συνολικά το επίπεδο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ το 40,7% διαφωνεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: