Δύο γερμανικοί κολοσσοί δίνουν τα χέρια για μια παγκόσμια τεχνολογική πρωτοτυπία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Siemens και Adidas συνεργάζονται με σκοπό την παραγωγή αθλητικών ειδών με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας.

 

Την πρόθεσή τους να συνεργαστούν για την παραγωγή αθλητικών ειδών με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας, ανακοίνωσαν πρόσφατα η Siemens και η Adidas. Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες θα εργαστούν με στόχο να προάγουν την ψηφιοποίηση του SpeedFactory της Adidas, για την ανάπτυξη μιας γρήγορης, διαφανής και εξατομικευμένης παραγωγής.

Η συνεργασία αυτή πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες για τη δημιουργία νέων προϊόντων, τα οποία θα είναι πιο στενά συνδεδεμένα με τους καταναλωτές, ώστε αυτά να ταιριάζουν και να ανταποκρίνονται στις λειτουργικές τους ανάγκες. Στόχος είναι η συγχώνευση του εικονικού και του πραγματικού κόσμου, η οποία θα συμβάλει στη μείωση του χρόνου διάθεσης των προϊόντων στην αγορά, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της παραγωγής.

Αναφερόμενος στη συνεργασία των δύο εταιρειών, ο Γκερντ Μανζ, αντιπρόεδρος τεχνολογικής καινοτομίας της Adidas, δήλωσε ότι με την ψηφιοποίηση της αλυσίδας αξίας, παρέχεται η δυνατότητα ταχύτερης εφαρμογής των νέων τεχνολογικών καινοτομιών, ενώ γίνεται πιο αποτελεσματική και διαφανή η χρήση των διαθέσιμων πόρων.

«Η κοινωνική τάση για μεγαλύτερη εξατομίκευση σε συνδυασμό με νέες τεχνολογίες ικανές να εκπληρώσουν αυτές τις προσδοκίες, θα αλλάξουν μόνιμα πολλές παραγωγικές διαδικασίες», δήλωσε από την πλευρά του ο Κλάους Χέλμρικ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Siemens.