Δύο startup που δεν φοβούνται την Apple

Δύο startup που δεν φοβούνται την Apple
The Apple logo is seen at the flagship Apple retail store in San Francisco, California April 27, 2015. Apple shares were up 1.1 percent at $13.59 ahead of its results, due after the close. Analysts expect Apple's quarterly revenue to rise 23 percent to $56.07 billion. REUTERS/Robert Galbraith - RTX1AJ2C Photo:

Μεγάλες δηλώσεις από μικρές επιχειρήσεις. 

Δύο μικρές εταιρείες, των οποίων τα επιχειρηματικά μοντέλα ταυτίζονται με αυτό της Apple, προχώρησαν σε σημαντικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ειδικότερα, η εταιρεία Rdio, η οποία παρέχει υπηρεσίες music streaming- ένας χώρος στον οποίο η Apple σχεδιάζει να εισέλθει δυναμικά-εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Καλωσόρισες Apple. Σοβαρά. Καλώς ήρθες στην πιο συναρπαστική και πιο σημαντική υπηρεσία που δημιουργήθηκε από τότε που ξεκίνησε η επανάσταση της ψηφιακής μουσικής πριν 16 χρόνια».

Σε αντίστοιχη ανακοίνωση προέβη και το Flipboard, του οποίου η εφαρμογή για κινητά θυμίζει περιοδικό και θα μπορούσε να γίνει το πρότυπο για την υπηρεσία ειδήσεων που ετοιμάζει η Apple: «Αυτό που στην πραγματικότητα κάνει η Apple, είναι αυτό που ξεκινήσαμε πριν πέντε χρόνια».

Η Rdio φαίνεται πως ξεχνά ότι η Apple ισοπεδώθηκε από την ΙΒΜ και το Flipboard πως δεν μονοπώλησε ακριβώς το ενδιαφέρον του κόσμου με την υπηρεσία ειδήσεων. Ο συνιδρυτής του Spotify, Daniel Ek, είχε μία πιο μετριοπαθή αντίδραση όταν κλήθηκε να σχολιάσει την είσοδο της Apple στο χώρο των music streaming υπηρεσιών. Περιορίστηκε να σχολιάσει: «Α,οκ!».