Δυσκολεύονται να εδραιωθούν οι εταιρείες φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Δυσκολεύονται να εδραιωθούν οι εταιρείες φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε Ευρώπη και ΗΠΑ
(211028) -- RISHON LEZION, Oct. 28, 2021 (Xinhua) -- An Israeli car company worker shows an electric car made by Chinese automaker Skyworth Auto in Rishon Lezion, Israel, Oct. 27, 2021. Chinese automaker Skyworth Auto, the electric car division of tech giant Skyworth Group, has begun selling electric cars in Israel through the Israeli dealership Caduri Group, both companies said on Monday. (Photo by Gil Cohen Magen/Xinhua) (Photo by GIL COHEN MAGEN / XINHUA / Xinhua via AFP) Photo: AFP
Μπορεί να χρειαστούν τέσσερα χρόνια για να γίνει κερδοφόρος ένας σωστά τοποθετημένος σταθμός φόρτισης EV όταν η χρήση του φτάσει περίπου το 15%.

Οι εταιρείες φόρτισης των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων(EV) στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ ανταγωνίζονται για να εξασφαλίσουν τα καλύτερα σημεία οπού θα δημιουργήσουν μεγάλους σταθμούς φόρτισης των αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων.

Πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη φόρτιση των EV υποστηρίζονται από επενδυτές και αναμένεται τα επόμενα χρόνια να αυξηθεί ο αριθμός αυτών των εταιρειών καθώς προβλέπεται αλματώδης αύξηση του αριθμού των αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων.

Οι στόχοι της ΕΕ για την ανάπτυξη της αγοράς των EV, δεν εκπληρώθηκαν μέχρι τώρα γιατί προέκυψαν πολλά προβλήματα τα οποία αποθάρρυναν τους υποδίκους αγοραστές. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η έλλειψη εκτεταμένου δημόσιου δικτύου φόρτισης σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρει το Reuters.

Η Γερμανία θα διαθέσει 983 εκατ. δολάρια σε επιδοτήσεις για σημεία φόρτισης EV. Μια ανάλυση του Reuters έδειξε ότι υπάρχουν περισσότερες από 900 εταιρείες φόρτισης EV παγκοσμίως. Αυτός ο τομέας έχει προσελκύσει πάνω από 12 δις δολάρια για την χρηματοδότηση του από το 2012, σύμφωνα με το PitchBook.

Πολλές εταιρείες, από τον Όμιλο Volkswagen έως την BP και την E.ON έχουν επενδύσει πολλά δις ευρώ στον κλάδο. Απο το 2017 έχουν πραγματοποιηθεί 85 εξαγορές και συγχωνεύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί να χρειαστούν τέσσερα χρόνια για να γίνει κερδοφόρος ένας σωστά τοποθετημένος σταθμός φόρτισης EV όταν η χρήση του φτάσει περίπου το 15%, αναφέρει το Reuters.

Οι εταιρείες φορτιστών διαμαρτύρονται ότι η γραφειοκρατία στην Ευρώπη επιβραδύνει την επέκταση τους.

Οι εταιρείες ανταγωνίζονται επίσης για αποκλειστικά συμβόλαια με οικοδεσπότες.

Μια εταιρεία στη Γερμανία διαθέτει 3.500 σημεία φόρτισης EV, περίπου το 20% αυτής της αγοράς. Επενδύει 200 εκατ. ετησίως για να πετύχει τον στόχο της, να διαθέτει 30.000 σημεία φόρτισης έως το 2030.

Στη Νορβηγία, ηγετική αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, φέτος προστέθηκαν 2.000 νέοι σταθμοί φόρτισης και πλέον διαθέτει συνολικά 7.200 σταθμούς για την φόρτιση αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Όμως οι πωλήσεις των EV μειώθηκαν κατά 2,7% μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, αναφέρει το Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: