Disney+ στην Ελλάδα: Ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο του Streaming

Disney+ στην Ελλάδα: Ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο του Streaming

Έχοντας πίσω της ένα από τα εμβληματικότερα στούντιο του Χόλιγουντ, η πλατφόρμα Disney+, η οποία λανσαρίστηκε  στις 12 Νοεμβρίου 2019 στις ΗΠΑ, έγινε γρήγορα ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στον χώρο του streaming, προσφέροντας μια τεράστια βιβλιοθήκη τίτλων από την εμβληματική Walt Disney Company, αλλά και από τις άλλες εταιρείες παραγωγής που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της Disney.

Η είσοδος στην Ελλάδα

Στις 14 Ιουνίου 2022 το Disney+ έκανε μεγαλειώδη είσοδο στην ελληνική αγορά, παρουσιάζοντας έναν θησαυρό κλασικού και σύγχρονου περιεχομένου με ταινίες και σειρές Disney, Pixar, Marvel, Star Wars και National Geographic. Η κυκλοφορία της πλατφόρμας στην Ελλάδα σηματοδότησε μια σημαντική στιγμή για τους λάτρεις της ψυχαγωγίας που «αγκάλιασαν» τη μαγεία που έφερε το Disney+ στις οθόνες τους.

Η εκτενής βιβλιοθήκη της πλατφόρμας διαθέτει κλασικές αγαπημένες ταινίες, αλλά και binge-watching σειρές, ενώ ανανεώνεται συνεχώς με νέες κυκλοφορίες. Από το “Lion King” έως τις επικές διαστημικές περιπέτειες του σύμπαντος του Star Wars, το Disney+ προσφέρει ένα σαγηνευτικό μείγμα ψυχαγωγίας για όλες τις ηλικίες.

Έχοντας κλείσει 18 μήνες παρουσίας στην χώρα μας, οι επικεφαλής του ελληνικού γραφείου της Disney και του Disney+, και συγκεκριμένα οι οι κκ Βασίλης Ηλιόπουλος – VP Country Manager Greece, Israel & MENA, Γιώργος Μακρής – Media Networks Director, Βαγγέλης Γεωργιάδης – Marketing, PR & Creative Senior Manager και Σταυρούλα Σίκαλη – Marketing & PR Supervisor, μίλησαν για την πορεία της πλατφόρμας μέχρι σήμερα, για τη «συμπεριφορά» των Ελλήνων, αλλά και για το τι περιμένουν στο μέλλον.

Τι βλέπουν περισσότερο οι Έλληνες

Όπως ανέφερε ο κ. Βασίλης Ηλιόπουλος – VP Country Manager Greece, Israel & MENA, το ελληνικό κοινό έχει δείξει ιδιαίτερη αδυναμία στην κατηγορία adult animation, ενώ εξαιρετικά καλά πηγαίνουν και τα προϊόντα της Marvel. Παράλληλα, οι Έλληνες «τιμούν» τα κινηματογραφικά blockbusters, ενώ ένα από τα «δυνατά» χαρτιά είναι οι ταινίες που απευθύνονται σε όλη την οικογένεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσοστά των συνδρομητών αυξάνονται και μειώνονται ανάλογα με τις κυκλοφορίες της πλατφόρμας. «Υπάρχουν συνδρομητές που έρχονται για να δουν κάτι συγκεκριμένο και μετά φεύγουν, όπως συμβαίνει και στο εξωτερικό», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε επίσης ότι οι Έλληνες κατά 65% βλέπουν Disney+ σε μεγάλες οθόνες, κατά 20%-25% σε κινητά, με το υπόλοιπό ποσοστό να αφορά φορητές συσκευές π.χ. laptops και tablets, κάτι που προτιμούν κυρίως οι μικρές ηλικίες.

Η πορεία του Disney+ μέχρι σήμερα

Μπορεί το Disney+ να είναι μια αρκετά νέα προσθήκη στον χώρο του streaming στην Ελλάδα, όμως η πορεία  του μέχρι σήμερα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Η πλατφόρμα συνεργάζεται με την Vodafone και το Vodafone TV, κάτι που θα συνεχιστεί και το 2024. «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με τα μέχρι σήμερα δεδομένα και τα όσα έχει καταφέρει η πλατφόρμα μας μέσα στο πρώτο 18μηνο στην ελληνική αγορά», δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι, εκτός από την πρόσφατη αύξηση που έγινε στην τιμή του συνδρομητικού πακέτου, δεν προβλέπεται κάποια περαιτέρω αλλαγή στην τιμή.

Οι μελλοντικοί στόχοι

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, το Disney+ συνεχίζει να εξελίσσεται και να επεκτείνει τον κατάλογό του, εμπλουτίζοντας και το μη-αμερικανικό περιεχόμενό το. «Λόγω ευρωπαϊκής νομοθεσίας, έχουμε αρκετό περιεχόμενο από ευρωπαϊκές αγορές. Υπάρχουν 69 παραγωγές που προχωρούν ήδη για να μπουν το επόμενο διάστημα, ενώ ετοιμάζονται και αρκετές ακόμη από διάφορες χώρες, όπως η Γερμανία».

Εκτός όμως από το streaming, η Disney συνεχίζει να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον κινηματογράφο, ο οποίος έχει επιστρέψει πλήρως σε προ-COVID-19 επίπεδα και αναμένεται να πάει ακόμη καλύτερα το επόμενο διάστημα. Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, οι ταινίες που πηγαίνουν καλά στο box office δίνουν ώθηση στην πλατφόρμα, ενώ έχει παρατηρηθεί πως ακόμα και εκείνες που έχουν χαμηλότερη απόδοση μπορούν να αποκτήσουν μεγαλύτερη δυναμική όταν είναι διαθέσιμες για streaming.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: