Γιατί η Mitsubishi Electric Europe αποφάσισε να επενδύσει τώρα στην ελληνική αγορά

Γιατί η Mitsubishi Electric Europe αποφάσισε να επενδύσει τώρα στην ελληνική αγορά
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Mitsubishi Electric διαθέτει σχεδόν έναν αιώνα εμπειρίας στην ανάπτυξη βιομηχανικών και οικιακών λύσεων σε διάφορους τομείς.

Tο πρώτο υποκατάστημά της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, στην Αθήνα, εγκαινίασε επίσημα η Mitsubishi Electric, στοχεύοντας στην ενίσχυση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο κ. Shunji Kurita, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mitsubishi Electric Europe B.V, o κ. Andrea Veronese, Νόμιμος Εκπρόσωπος του Ελληνικού Καταστήματος και Αναπληρωτής Διευθυντής του τμήματος LES, η κα. Raffaella Fusetti, Marketing Communication Manager στο τμήμα LES και ο κ. Matteo Cerutti, Γενικός Διευθυντής South EMEA, Industrial Automation & Mechatronics CNC, ενώ με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση και o Αξιότιμος κ. Yasunori Nakayama, Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα.

Ο ιαπωνικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι αναμένει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη στην αγορά των οικιστικών ακινήτων, έχοντας ως βασικό όχημα τα κλιματιστικά της, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να ενισχύσει τη θέση της στον χώρο του αυτοματισμού για τη βιομηχανία, με βασικό αρωγό και διανομέα την UTECO, η οποία είναι από τους σημαντικότερους συνεργάτες της Mitsubishi Electric στην Ελλάδα. Οι αγορές που στοχεύει η εταιρεία αφορούν τα data center, τρόφιμα και ποτά, τη ναυτιλία κ.α., παρέχοντας μια ευρεία γκάμα προϊόντων με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικά συστήματα.

Όπως ανέφερε, ο κ. Matteo Cerutti, Γενικός Διευθυντής South EMEA, Industrial Automation & Mechatronics CNC: «Η στρατηγική απόφαση της Mitsubishi Electric Factory Automation να επενδύσει στην Ελλάδα στοχεύει στην ενίσχυση της παρουσίας της στη South ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), που θα πετύχει την πιο αποτελεσματική διείσδυση στις τοπικές αγορές, παράλληλα με την υποστήριξη των πιστών μας συνεργατών. Τα νέα γραφεία στην Ελλάδα θα αποτελέσουν γέφυρα για την επέκταση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας σε Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο και Μάλτα».

Επιπλέον ο κ. Cerutti στάθηκε στις προσπάθειες της Mitsubishi Electric και της UTECO να “μπουν” στην εκπαίδευση, διοργανώνοντας εκπαιδευτικά προγράμματα για νέους πάνω στα συστήματα αυτοματισμού της Mitsubishi Electric Factory Automation.

Η ελληνική οικονομία και οι ευκαιρίες ανάπτυξης

Ο κ. Andrea Veronese, Νόμιμος Εκπρόσωπος του Ελληνικού Καταστήματος και Αναπληρωτής Διευθυντής για το τμήμα Κλιματισμού του υποκαταστήματος Mitsubishi Electric Ιταλίας, σχολίασε για την απόφαση της εταιρείας να ανοίξει τοπικό υποκατάστημα: «Πήραμε την απόφαση να εδραιώσουμε την παρουσία της Mitsubishi Electric στην Ευρώπη επενδύοντας στην Ελλάδα λόγω της ανάκαμψης και ανάπτυξης της τοπικής αγοράς τα τελευταία χρόνια, με τον ίδιο τρόπο που συνέβη στην Κύπρο, της οποίας το ελληνικό γραφείο θα είναι το σημείο αναφοράς. Η σταθεροποιημένη τοπική οικονομία και η θετική τάση της αγοράς, αποτελούν πυλώνες μιας υγιούς και ευνοϊκής ανάπτυξης, την καλύτερη στιγμή για την οικοδόμηση της τοπικής μας παρουσίας με τα νέα γραφεία πωλήσεων, στοχεύοντας φιλόδοξα αποτελέσματα για τα επόμενα χρόνια».

Σύμφωνα με τον κ. Veronese, ο στόχος για τα επόμενα πέντε χρόνια είναι ο κύκλος εργασιών να φτάσει από τα 32 εκατ. ευρώ, που είναι αυτή τη στιγμή, τα 50 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης των πωλήσεων.

Το όραμα για την Ευρώπη και την Ελλάδα

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mitsubishi Electric Europe B.V. κ. Shunji Kurita σχολίασε: «Το άνοιγμα αυτού του υποκαταστήματος στην Αθήνα ενισχύει περαιτέρω τη θέση της Mitsubishi Electric στη Νότια Ευρώπη, η οποία έχει ήδη ένα ισχυρό υπόβαθρο μέσω των υπαρχόντων καταστημάτων και του τοπικού δικτύου αντιπροσώπων μας.

Ως μέρος του στόχου της Mitsubishi Electric να δημιουργήσει μια βιώσιμη κοινωνία, δεσμευόμαστε να αναπτύσσουμε συνεχώς προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις κοινωνικές προκλήσεις των χωρών σε όλο τον κόσμο, προκλήσεις που βασίζονται στην άνεση, υψηλή ποιότητα και σε καινοτόμες λύσεις.

Είμαι βέβαιος ότι αυτό το νέο υποκατάστημα θα προσφέρει μια πολύτιμη βάση για την ανάπτυξη της επιχείρησής μας και θα συνεχίσει να προσφέρει εξαιρετικά προϊόντα και υπηρεσίες σε αυτή τη δυναμική περιοχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: