Disrupt: Κάνε την επιχειρηματική σου ιδέα πράξη

Disrupt: Κάνε την επιχειρηματική σου ιδέα πράξη

O Μιχάλης Στάγκος μας μιλάει για την γιορτή της επιχειρηματικότητας που θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Συνέντευξη στον Κωστή Χριστοδούλου

Διεθνείς καταξιωμένοι ομιλητές και μέντορες στα πάνελ. Επενδυτές, funds και angel investors που έρχονται σε πρώτη επαφή με νέους που θέλουν να δοκιμάσουν τις επιχειρηματικές τους δυνατότητες. Πέντε «ζωντανοί» διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας και καινοτομίας που θα εξασφαλίσουν τα πρώτα βήματα σε ένα μεγάλο αριθμό startups. Αυτά είναι μερικά από όλα αυτά που θα συμβούν αυτό το Σαββατοκύριακο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κατά την διάρκεια του Disrupt, Startup, ScaleUp.

Μία ποιό σαφή εικόνα μας δίνει ο Μιχάλης Στάγκος, Διευθύνων Σύμβουλος της mscomm και συνιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers που διοργανώνουν την εκδήλωση.

Ποιοι είναι οι ID -GC και ποιο ήταν το κίνητρο της δημιουργίας τους;
Οι Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC), αποτελούν ένα Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό που στόχο έχει τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενισχύει και προάγει την καινοτομική επιχειρηματικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων, εστιάζοντας στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια. Mέσω στρατηγικών συνεργασιών με αναγνωρισμένους φορείς στήριξης της επιχειρηματικότητας του εξωτερικού, ο οργανισμός ID-GC προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους επιχειρηματίες να ωριμάσουν την ιδέα τους μέσα από δικτύωση, διαγωνισμούς, εκπαίδευση, χρηματοδότηση, mentorship και στρατηγικές επικοινωνίας προσαρμοσμένες στις ανάγκες μίας νεοφυής επιχείρησης. Σκοπός μας είναι να συμβάλλουμε στην εξέλιξη της επιχειρηματικής κουλτούρας στην Ελλάδα και με κάθε μας ενεργοποίηση πιστεύουμε ότι πάμε ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουμε φέτος τη μεγάλη γιορτή της επιχειρηματικότητας, το Disrupt, Startup, ScaleUP που γίνεται στις 23 & 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Διαβάστε ακόμη: Έρχεται η μεγάλη γιορτή της επιχειρηματικότητας

Σε ποιόν απευθύνεται η εκδήλωση Disrupt, Startup, ScaleUP;
Απευθύνεται σε όλους όσους έχουν μια επιχειρηματική ιδέα και δεν έχουν βρει ακόμη τον τρόπο να την υλοποιήσουν, σε startups, επενδυτές, αλλά και καθημερινούς ανθρώπους που θέλουν να δουν το ποτήρι μισογεμάτο και να συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην ανάπτυξη. Το κοινό που θα βρεθεί στις 23 & 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο θα έχει την ευκαιρία να δει και να ακούσει συναρπαστικές ομιλίες από ανθρώπους που έρχονται στην Αθήνα για να μας εμπνεύσουν και να μας συμπαρασύρουν με το όραμά τους. Θα δει από κοντά 50 νεοφυείς επιχειρήσεις να διαγωνίζονται μπροστά σε ζωντανό κοινό και κριτές. Πολλές από αυτές αποτελούνται από νέους, άνεργους που επιδιώκουν την μάθηση. Μα πιο πολύ επιδιώκουν τη δικτύωση με άλλους νέους ή στελέχη επιχειρήσεων που μπορούν να βοηθήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα να υλοποιηθεί. Παράλληλα, μέσα από τα 17 δημιουργικά και ευρηματικά workshops που θα γίνονται κατά την διάρκεια των διαγωνισμών και των παρουσιάσεων των ομιλητών , οι συμμετέχοντες θα μάθουν για τα εργαλεία και τις μεθόδους που θα επιτρέψουν στην ιδέα τους να ξεκινήσει το ταξίδι της υλοποίησης και της εξέλιξης της.

O Μιχάλης Στάγκος είναι στη λίστα 40 under 40  – Δείτε ποιοι είναι οι υπόλοιποι 39

Καθώς έρχεσαι σε καθημερινή επαφή με τους ομιλητές, ποιες πιστεύεις ότι είναι οι παρουσιάσεις που θα κεντρίσουν περισσότερο ενδιαφέρον των θεατών;
Όλοι οι ομιλητές φέτος έχουν να μεταδώσουν μία διαφορετική εμπειρία στο κοινό. Προερχόμενοι όλοι από διαφορετικές χώρες, με διαφορετικά βιώματα ο καθένας, αλλά με ένα κοινό πάθος, το επιχειρείν, θα προσπαθήσουν να μας μεταφέρουν μια τεχνογνωσία πολλών ετών. Αυτήν την τεχνογνωσία είναι που επιθυμούμε να εισπράξει το κοινό μας μέσα από αυτό το διήμερο επιχειρηματικότητας. Είναι πραγματικά μεγάλη μας τιμή και χαρά, να φιλοξενούμε προσωπικότητες όπως τoν Dash Dharkshinamoorthy,Ιδρυτής του Startup Malaysia και του Global Startup Youth, τον δικό μας Ελληνικής καταγωγής Ανδρέα Αντωνόπουλο, Ιδρυτής της RootEleven LLC και μέλος του Bitcoin Foundation, την Shelly Porges, συνιδρυτή του Εθνικού Συμβούλιου Οικονομικών της Αμερικής και υπεύθυνης καμπάνιας για το Ready for Hillary 2016, ή ακόμα και τον Laurence Kempball-Cook, Διευθύνων Σύμβουλος, της Pavegen Systems μια από της πιο καινοτόμες εταιρείες στο χώρο των ανανεώσιμών πηγών ενέργειας. Καθένας ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί αποτελούν μια αστείρευτη πηγή γνώσης και έμπνευσης για όλους εμάς. Φέτος, φιλοξενούμε πάνω από 15 διεθνείς ομιλητές επενδύοντας έτσι στην διεθνή τεχνογνωσία.

Δείτε ποιο είναι το προφίλ του αναδυόμενου Έλληνα νέου επιχειρηματία

Στην εκδήλωση, θα υπάρξουν και πέντε διαγωνισμοί για startup επιχειρήσεις. Σε τι διαφέρουν από τους υπόλοιπους που πλέον γίνονται σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση;
Προσωπικά θεωρώ ότι ακόμα δεν έχουμε φτάσει σε επίπεδο που πραγματοποιούνται αρκετοί διαγωνισμοί. Πραγματοποιούνται πολλές δραστηριότητες όχι όμως και απόλυτα οργανωμένες. Ωστόσο, με τον οργανισμό Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC), τολμούμε να ζωντανέψουμε την ιδέα, και να της δώσουμε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, μέσα από στρατηγικές συνεργασίες με εταίρους όπως το Kauffmann Foundation, τo ΣΦΕΕ, τη GAEA, τη CCC, το ΣΕΤΕ και την Vodafone. Οι τελικοί των πέντε διαγωνισμών που θα διεξαχθούν ζωντανά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, (Re-Inspire Greece , ΣΦΕΕ Innovation Project, CleanTech Open Global Ideas, Get in the Ring ,Creative Business Cup) πρόκειται να βραβεύσουν με ανοικτό για το κοινό διαδικασία όχι μόνο με τα ανάλογα εργαλεία του ID-GC όπως προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης για θέματα στρατηγικής και ανάπτυξης αλλά και με χρηματικά έπαθλα για τους νικητές όλων των διαγωνισμών, ικανά για να ξεκινήσουν ή και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους. Κυρίως όμως, οι διαγωνιζόμενοι μας θα μπορέσουν να δικτυωθούν και να επωφεληθούν από το διεθνή κλίμα που θα υπάρχει στον χώρο της εκδήλωσης. Ο οργανισμός μας από πέρσι έχει ήδη προωθήσει έξη Ελληνικές νεοφυής επιχειρήσεις σε τρείς διεθνής διαγωνισμούς.

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης στο www.2013.industrydisruptors.org

Ποια είναι τα μυστικά της χρηματοδότησης από angel investors;