Διθυραμβικά σχόλια απέσπασε η Glonatech στη Διεθνή Έκθεση Νανοτεχνολογίας

Διθυραμβικά σχόλια απέσπασε η Glonatech στη Διεθνή Έκθεση Νανοτεχνολογίας

Mεγάλη επιτυχία σημείωσε η μοναδική ελληνική συμμετοχή της GLONATECH στη Διεθνή Έκθεση Νανοτεχνολογίας στην Ιαπωνία.

Στη Nanotech 2015, τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Νανοτεχνολογίας παγκοσμίως, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 28-30 Ιανουαρίου 2015 στο Τόκυο της Ιαπωνίας, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία η GLONATECH, μέλος του Ομίλου ΟΝΕΧ.

Η GLONATECH ήταν η μοναδική εταιρεία που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση, επιδεικνύοντας μια σειρά προϊόντων από προηγμένα νανοϋλικά, τα οποία βρίσκουν εφαρμογή σε τομείς της σύγχρονης βιομηχανίας, όπως στον καθαρισμό και τη διαχείριση υδάτων, στις μεθόδους διύλισης και διαχωρισμού, στην ηλεκτρονική και στις επικαλύψεις επιφανειών.

Μεγάλο ενδιαφέρον στους επισκέπτες της έκθεσης προκάλεσαν λύσεις και καινοτόμες εφαρμογές νανοτεχνολογίας που προτείνει η εταιρεία, οι οποίες θα φέρουν πραγματική επανάσταση στις μεθόδους καθαρισμού του νερού και θα αλλάξουν το μέλλον στη διαχείριση των υδάτινων πόρων του πλανήτη μας, καθώς και άλλες εφαρμογές που προσφέρουν λύσεις υψηλής αξιοπιστίας σε πραγματικές προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Παγκόσμια Βιομηχανία τα επόμενα χρόνια.

Η εταιρεία συγκέντρωσε έντονο Ιαπωνικό ενδιαφέρον για τις προϊοντικές της προτάσεις και εφαρμογές, θέτοντας τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες με κορυφαίες Ιαπωνικές εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας, ανοίγοντας έτσι νέους ορίζοντες για την ελληνική πρωτοπόρο βιομηχανία προς τις χώρες της Άπω Ανατολής.

Στη Nanotech 2015 συμμετείχαν πάνω από 47.000 αντιπρόσωποι Δημόσιων Οργανισμών, Εταιρειών και Εργαστηρίων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Περίπου 500 εκθέτες εκπροσωπώντας περισσότερες από 25 χώρες έδωσαν το παρόν στο μεγαλύτερο ετήσιο γεγονός Νανοτεχνολογίας παγκοσμίως, που συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών στην Ιαπωνία, συνδυάζοντας ενδιαφέροντα Συνέδρια & Εκθέσεις κατά τη διάρκεια των 3 ημερών που διαρκεί.

Η GLONATECH πρωτοπορεί στην ανάπτυξη υλικών και εφαρμογών νανοτεχνολογίας. Οι επενδύσεις της σε έρευνα και ανάπτυξη τα τρία τελευταία χρόνια στον τομέα αυτό, έχουν καθιερώσει την εταιρεία σε τεχνολογικό ηγέτη στην Ευρώπη. Διαθέτοντας ένα προηγμένο τμήμα R&D, παράγει ένα μεγάλο εύρος νανο-υλικών με υψηλά ποσοστά καθαρότητας, τα οποία ως πρόσθετα, προσδίδουν στο τελικό προϊόν υψηλή προστιθέμενη αξία. Παράλληλα, η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες εφαρμοσμένης έρευνας και συμβουλευτικής για την ανάπτυξη νανο-δομημένων υλικών με ιδιαίτερα ενισχυμένα χαρακτηριστικά. Οι καινοτόμες μέθοδοι παρασκευής της GLONATECH, την κατέταξαν στους φιναλίστ διαγωνισμού εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας που διοργάνωσαν ο ΣΕΒ και η Eurobank.