Δώδεκα άτομα απεγκλωβίστηκαν από το ορυχείο χρυσού στη Ν. Αφρική

Δώδεκα άτομα απεγκλωβίστηκαν από το ορυχείο χρυσού στη Ν. Αφρική

Το πρωί θα συνεχιστεί η διάσωση των υπολοίπων μεταλλωρύχων που βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από τη γη, των οποίων ο αριθμός παραμένει άγνωστος - Φωτογραφίες

Διεκόπη μέχρι το πρωί η διαδικασία απεγκλωβισμού των διακοσίων περίπου μεταλλωρύχων που παγιδεύθηκαν έπειτα από κατάρρευση σήραγγας σε εγκαταλελειμμένο ορυχείο χρυσού κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Μέχρι τώρα τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν δώδεκα ανθρώπους στην επιφάνεια, όμως ο αριθμός αυτών που παραμένουν στις στοές είναι άγνωστος. Οι δώδεκα που ανασύρθηκαν πέρασαν από ιατρικό έλεγχο και στη συνέχεια παραδόθηκαν στην αστυνομία, αφού συνελήφθησαν καθώς η είσοδος στο ορυχείο χρυσού απαγορευόταν από τον νόμο.

Σύμφωνα με τον Βέρνερ Βέρμαακ, εκπρόσωπο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης ER24 οι διασώστες είχαν αρχικά καταφέρει να επικοινωνήσουν με μία ομάδα περίπου 30 ατόμων που βρίσκονται σε πιο ψηλό σημείο από τους άλλους. Εκείνοι τους ενημέρωσαν πως εκτός από τους ίδιους υπάρχουν περίπου 200 άλλα άτομα παγιδευμένα από πεσμένους ογκόλιθους κάτω από την επιφάνεια της γης. Ωστόσο, αρκετοί ενδέχεται να αρνούνται να βγουν στην επιφάνεια, φοβούμενοι σύλληψη.

1/6

Οι επιχειρήσεις διάσωσης σταμάτησαν όταν έπεσε το σκοτάδι, αλλά ιδιωτικοί φρουροί ασφαλείας και αστυνομικοί παραμένουν γύρω από την είσοδο του μεταλείου για να συλλάβουν όποιον ανεβαίνει στην επιφάνεια.

Η παράνομη εκμετάλλευση εγκαταλελειμένων ορυχείων είναι συνήθης στη Νότια Αφρική, όπου μεταλλωρύχοι εργάζονται στις στοές υπό επικίνδυνες συνθήκες. Τα θανατηφόρα δυστυχήματα είναι συχνά, ενώ έχουν αναφερθεί και συμπλοκές ανάμεσα σε αντίπαλες ομάδες στις υπόγειες στοές.

Διαβάστε ακόμη: Παγιδευμένοι περισσότεροι από 200 μεταλλωρύχοι στη Νότια Αφρική