Dojo: Η Tesla κατασκευάσει νέο supercomputer για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

Dojo: Η Tesla κατασκευάσει νέο supercomputer για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
ANKARA, TURKEY - JULY 01: In this photo illustration logos of "Tesla" are displayed in Ankara, Turkey on July 01, 2021. Metin Aktas / Anadolu Agency (Photo by Metin Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Dojo για να πουλήσει υπηρεσίες cloud σε άλλες εταιρείες, όπως κάνει η Amazon Web Services.

Ένα νέο supercomputer φέρεται να κατασκευάζει η Tesla του Έλον Μασκ, σύμφωνα με το The Information, καθώς η εταιρεία θέλει στο μέλλον να προχωρήσει πέρα από την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Και όλα αυτά, εν μέσω του ραγδαίου ενδιαφέροντος για την τεχνητή νοημοσύνη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νέο supercomputer με την ονομασία Dojo κατασκευάζεται στα κεντρικά γραφεία της Tesla στο Όστιν του Τέξας, σε κτήριο που θυμίζει καταφύγιο.

Το Dojo σχεδιάζεται να να βοηθήσει στη λειτουργία του λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης πίσω από τις δυνατότητες αυτοοδήγησης των οχημάτων της, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν το έργο.

Σύμφωνα με τον Μασκ, η Tesla θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Dojo για να πουλήσει υπηρεσίες cloud σε άλλες εταιρείες, όπως κάνει η Amazon Web Services.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: