Δωρεάν Bitcoin θα λάβουν οι πολίτες του Ελ Σαλβαδόρ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δωρεάν Bitcoin έχουν λαμβάνειν όλοι οι πολίτες του Ελ Σαλβαδόρ από τα 15 έτη και άνω, σύμφωνα με όσα προβλέπει το διάταγμα του προέδρου Nayib Bukele, ο οποίος σε πρόσφατη ομιλία του επιβεβαίωσε ότι το Bitcoin θα γίνει νόμιμο χρήμα από τις 7 Σεπτεμβρίου.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή προϊόντων και υπηρεσιών σε οποιοδήποτε σημείο πώλησης. Σε αυτό το πλαίσιο, λαμβάνει χώρα η δωρεάν διανομή του, ώστε οι πολίτες να εξοικειωθούν με το κρυπτονόμισμα.

Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι του Ελ Σαλβαδόρ είναι 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι, το 70% του πληθυσμού είναι άνω των 15 ετών, ως εκ τούτου θα διανεμηθούν 3.440 Bitcoins μέσω της εφαρμογής Chivu  (Bitcoin αξίας 30 δολ. ανά κάτοικο). Στις αρχές Ιουνίου, οι βουλευτές του Ελ Σαλβαδόρ ψήφισαν νόμο με τον οποίο ενέκριναν τη χρήση του bitcoin στη χώρα. Ο Bukele υποστηρίζει ότι ο νόμος στοχεύει να υποστηρίξει όσους δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, τα άτομα που δεν χρησιμοποιούν τραπεζικές υπηρεσίες μπορεί να μην έχουν άλλα μέσα πληρωμής. Ο Πρόεδρος χώρας ανακοίνωσε επίσης ότι η γεωθερμική ενέργεια από τα ηφαίστεια θα χρησιμοποιηθεί για την εξόρυξη bitcoin. Επισημαίνεται πως ανακαλύφθηκαν νέα πηγάδια, τα οποία μπορούν να παράσχουν πρόσθετη ισχύ 95 MW.

Τέτοιοι πόροι για την εξόρυξη bitcoin μπορούν να αποφέρουν πολλά έσοδα. Εν προκειμένω αξίζει να επισημανθεί πως πέρα από το Ελ Σαλβαδόρ το Bitcoin ετοιμάζονται να νομιμοποιήσουν Παραγουάη , Παναμάς, Βραζιλία, Μεξικό και Αργεντινή.