Δώστε το παλιό σας iPad στην Microsoft!

Δώστε το παλιό σας iPad στην Microsoft!

Ευπρόσδεκτα όλα τα «ελαφρώς μεταχειρισμένα».

Η Microsoft ξεκίνησε μία πρωτότυπη καμπάνια στις ΗΠΑ, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να της πουλήσουν τα «ελαφρώς μεταχειρισμένα» iPad τους, προσφέροντας ως αντάλλαγμα κουπόνια αξίας 200 δολαρίων και πάνω. Ανάμεσα στις επιλογές εξαργύρωσης των κουπονιών βρίσκονται τα Surface RT και Surface Pro.

Οι αναλυτές της άλλης όχθης του Ατλαντικού φαίνονται προβληματισμένοι, μιας και κανείς δεν είναι τόσο σίγουρος αν κάποιος επιλέξει να ανταλλάξει το iPad του με μία από τις ταμπλέτες της Microsoft. Άλλωστε, η τεράστια απόσταση που την χωρίζει από την Apple στην αγορά tablets, καταδεικνύει τις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού.

Διαβάστε ακόμη: Μην κλαις για τη Nokia, Φινλανδία!

Ο αναλυτής κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας Gartner, Van Baker, παρατηρεί ότι «το οικοσύστημα εφαρμογών της Microsoft αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο αριθμός των apps για iPad είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που προσφέρει η Microsoft».

Το πρώτο τετράμηνο του 2013 η Apple πούλησε συνολικά 19.5 εκατομμύρια ταμπλέτες και η Microsoft 900.000, ενώ το δεύτερο τέταρτο του έτους οι παραγγελίες για τις Surface tablets της δεύτερης δεν έχουν ξεπεράσει τις 300.000.

Μιας και η Surface RT κοστίζει 349$ ενώ η Surface Pro 799$, η κίνηση της Microsoft μοιάζει μια καλή απόπειρα μάρκετινγκ, που δεν θα της κοστίσει και πολλά. Το μόνο ερώτημα που απομένει, είναι τι θα κάνει με όλα αυτά τα iPad που σκοπεύει να μαζέψει!