Δρανδάκης: Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας διώξει από την Ελλάδα

Δρανδάκης: Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας διώξει από την Ελλάδα

«Θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη» ανέφερε ο ιδρυτής της Beat.

Αποφασισμένος να μην επιτρέψει σε κανέναν να διώξει την Beat (πρώην Taxibeat) από την Ελλάδα εμφανίστηκε ο ιδρυτής της εταιρείας Νίκος Δρανδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι θα προσφύγει στην ελληνική και την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη ώστε να προασπίσει κάθε δικαίωμα στην ελευθερία του επιχειρείν που θα πληγεί από την κυβέρνηση.

Οι δηλώσεις του κ. Δρανδάκη έρχονται λίγο μετά την απόφαση της εταιρείας του να συγκεντρώσει υπογραφές μέσω των κοινωνικών δικτύων κατά του νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, το οποίο την μετατρέπει σε πάροχο μεταφορικού έργου.

Ο κ. Δρανδάκης τόνισε ότι οι αλλαγές που επιχειρεί να περάσει το αρμόδιο υπουργείο θέτουν σε κίνδυνο την αξιολόγηση των οδηγών ταξί. Όπως τόνισε μάλιστα, δημιουργούν μοντέλο «δημοσιοϋπαλληλίας», καθώς αντί για αξιολόγηση προκρίνει συμβάσεις πολυετούς διάρκειας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να περάσει τέτοιος νόμος για εταιρείες που συνεργάζονται με επαγγελματίες οδηγούς ταξί όπως είναι η Beat και όχι για πλατφόρμες ενοικίασης οδηγών όπως είναι η Uber. Χαρακτηρίσε μάλιστα αυτή την απόφαση πρωτοφανή.

Ο κ. Δρανδάκης ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να φύγει από την Ελλάδα, η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες και τεχνογνωσία σε άλλες χώρες με βάση την Ελλάδα. «Προφανώς θα προσφύγουμε σε οποιαδήποτε ανώτερη δικαστική Αρχή σε Ελλάδα και Ευρώπη […] Δεν θα το αφήσουμε έτσι», είπε συγκεκριμένα και συνέχισε «θέμα αποχώρησης από την Ελλάδα δεν υπάρχει». «Δεν θα αφήσουμε σε κανέναν να μας διώξει από τη χώρα», τόνισε.

Αναφερόμενος στη διαδικτυακή εκστρατεία που ξεκίνησε για συγκέντρωση υπογραφών, ο ιδρυτής της Beat εξήγησε ότι στόχος της είναι να μπει η φωνή του καταναλωτή στις διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση, ώστε να αλλάξει το έως τώρα καθεστώς, όπου μοναδικός συνομιλητής είναι η ηγεσία του συνδικάτου των οδηγών ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ).

«Θέλουμε να δούμε αν υπάρχει άλλη φωνή, του καταναλωτή, χάρη στον οποίο υπάρχει αυτή η αγορά», είπε, εξηγώντας ότι θα αποστείλουν τις υπογραφές στο υπουργείο Υποδομών.