Δρανδάκης στο Fortune: Μιλήσαμε με Σπίρτζη για το νομοσχέδιο, παραμένουμε σε επιφυλακή

Δρανδάκης στο Fortune: Μιλήσαμε με Σπίρτζη για το νομοσχέδιο, παραμένουμε σε επιφυλακή

«Ο κ. Λυμπερόπουλος θέλει να μας κλείσει» αναφέρει ο Νίκος Δρανδάκης. - Πάνω από 48.000 οι υπογραφές για τη στήριξη της Beat στην Ελλάδα.

«Νερό στο κρασί» της φαίνεται να ρίχνει η κυβέρνηση μετά τη δημόσια κατακραυγή για το θέμα της Beat. Σύμφωνα με πληροφορίες του fortunegreece.com, την περασμένη Παρασκευή ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης είχε συνομιλία με τον Ιδρυτή της εταιρείας Beat (πρώην Τaxibeat) Νίκο Δρανδάκη, στην οποία τέθηκε επί τάπητος το νέο νομοσχέδιο που προωθείται.

«Την Παρασκευή είχαμε συνομιλία με τον Υπουργό, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι μόλις θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο θα μας το παρουσιάσει πριν πάει στη Βουλή για να καταθέσουμε τα σχόλια και τις απόψεις μας. Αυτό σημαίνει λήξη συναγερμού για την ώρα. Βέβαια το γεγονός ότι μας έδωσε ο κ. Σπίρτζης αυτή τη διαβεβαίωση δε σημαίνει ότι δεν παραμένουμε σε καθεστώς επιφυλακής» δήλωσε στο fortunegreece.com ο κ. Δρανδράκης.

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν έγινε κάποια προσπάθεια να έρθει σε επαφή και με τον πρόεδρο του συνδικάτου των οδηγών ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), Θύμιο Λυμπερόπουλο ο κ. Δρανδράκης απάντησε πως δεν έχουν μιλήσει καθόλου, ενώ πρόσθεσε πως για τον κ. Λυμπερόπουλο η Beat θεωρείται ένας μακροπρόθεσμος εχθρός. «Δεν γνωρίζω για πιο λόγο προέκυψε το συγκεκριμένο θέμα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως ο Θύμιος Λυμπερόπουλος θέλει να μας κλείσει και πως δουλεύει πάνω σε αυτή την κατεύθυνση εδώ και δύο χρόνια. Φαίνεται μάλλον πως τώρα οι προσπάθειές του απέδωσαν καρπούς».

Ο κ. Δρανδράκης που μέσω των social media έχει ξεκινήσει εκστρατεία υποστήριξης της Beat στην Ελλάδα, η οποία έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής περί τις 48.000 υπογραφές από ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της, θα συνεχίσει την προσπάθειά του μέχρι το τέλος.

Ο ίδιος μάλιστα χρησιμοποιεί συχνά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενημερώσει τον κόσμο αναφορικά με το τι συμβαίνει στον κλάδο και αναμένεται να «ξαναχτυπήσει», αυτή τη φορά για να απαντήσει σε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η εταιρεία του ότι έπαψε να λειτουργεί ως facilitator και εισπράκτορας τρίτου, αλλά κανόνιζε ως ιδιώτης ελεύθερα το κόμιστρο. «Ειλικρινά κάτι τέτοιο δεν μας αγγίζει γιατί πολύ απλά δεν μας κάνει εταιρεία μεταφορών. Εμείς θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε την ίδια στρατηγική και την πολιτική των εκπτώσεων» δηλώνει.

Όσο για τα «πυρά» που δέχεται αναφορικά με το ότι θέτει σε κίνδυνο την προστασία προσωπικών δεδομένων των οδηγών ταξί, ο γνωστός επιχειρηματίας ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο είναι ανυπόστατο αφού οι 8.000 εγγεγραμμένοι στο σύστημα οδηγοί ανεβάζουν τη φωτογραφία τους και παραχωρούν εκούσια τα στοιχεία τους στην Beat.