Δρίτσας: «Η πώληση του λιμανιού γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές»

Δρίτσας: «Η πώληση του λιμανιού γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές»

Νέες «φορτούνες» στην κυβέρνηση από τις δηλώσεις Δρίτσα - Την παραίτηση του ζητά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

“Η πώληση του λιμανιού γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, όχι για την ανάπτυξη του λιμένα”, ανέφερε σε πρωινή εκπομπή του Mega ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για τον ρόλο και τη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ.

Πριν καλά καλά, λοιπόν, στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, με δημόσιες δηλώσεις του, έσπευσε να διαμηνύσει πως “η διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ δεν τελείωσε”, ενώ δήλωσε ότι ετοιμάζονται ρυθμίσεις όπως η Δημόσια Αρχή Λιμένα Πειραιά, που εκτιμάται ότι δημιουργεί έναν νέο “κρατικό”ΟΛΠ.

Παράλληλα, ο κ. Δρίτσας εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι το Ταμείο “λειτουργεί ως κράτος εν κράτει”.

“Είναι παράλληλη εξουσία στην αιρετή εξουσία του ελληνικού λαού. Πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο το κομμάτι της απαράδεκτης λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ”, ανέφερε χαρακτηριστικά. “Κάνει αξιοποίηση ή ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας το ΤΑΙΠΕΔ; Είναι επινόηση των δανειστών το ΤΑΙΠΕΔ, δεν είναι κυβέρνηση”, πρόσθεσε ο κ. Δρίτσας.

“Το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι ο Πιτσιόρλας, είναι οργανισμός που ελέγχεται πλήρως από δανειστές, τραπεζικούς και επιχειρηματικούς οργανισμούς και λειτουργεί βάσει κανόνων που θέλουμε να αλλάξουμε”, ξεκαθάρισε.

Ο υπουργός άφησε, τέλος, ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης σε περίπτωση που το “διάδοχο” Ταμείο του ΤΑΙΠΕΔ έχει ακόμη μεγαλύτερες εξουσίες. “Αν τεθεί θέμα νέου Ταμείου με μεγαλύτερες εξουσίες του ΤΑΙΠΕΔ θα εξετάσω τη θέση μου”, δήλωσε.

Γεωργιάδης: Εξευτελίζεται ο Δρίτσας – Να παραιτηθεί

Την κόντρα του υπουργού ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα με αφορμή την πώληση του ΟΛΠ αναδεικνύει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης με αναρτήσεις του στο Twitter, στις οποίες ζητά από τον υπουργό να παραιτηθεί.

«Πέραν των πολιτικών μας διαφορών, η εικόνα του κ. Δρίτσα να αυτοεξευτελίζεται έτσι τώρα στο @megatvSK είναι λυπηρή. Η παραίτηση αξιοπρεπής!», το σχόλιο του Γεωργιάδη.

«Προσπαθεί να αποδείξει τώρα ότι όσα είπε χθες στην ίδια εκπομπή ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλας, είναι λάθος! Εξευτελίζεται πλήρως.Κρίμα», συνέχισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.