Δρομολογείται νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Δρομολογείται νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών
2022-08-11 16:33:19 ILLUSTRATIVE - Little money in the wallet. Consumers are concerned about the development of purchasing power. ANP LEX VAN LIESHOUT netherlands out - belgium out (Photo by lex van lieshout fotografie / ANP MAG / ANP via AFP) Photo: AFP
Τι είπε ο Υπουργός Εργασίας για τον κατώτατο μισθό και τα επιδόματα.

«Μέσα στην εβδομάδα θα ψηφιστεί η σχετική τροπολογία από τη Βουλή για τον κατώτατο μισθό. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διεργασίες, οι οποίες θα ολοκληρωθούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια το όλο θέμα θα έρθει στο Υπουργείο κι εγώ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα υποβάλλω την πρότασή μου στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα λάβει και την τελική απόφαση», δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1.

Συμπλήρωσε δε πως η αύξηση θα ισχύσει από την 1η Απριλίου και θα είναι σημαντική, αρνούμενος όμως να πει περισσότερα για το ύψος της.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, απάντησε καταφατικά, υπογραμμίζοντας πως αποτελούσε δέσμευση της κυβέρνησης που έγινε πράξη την πρώτη τετραετία, ενώ για λεπτομέρειες για τη νέα μείωση, παρέπεμψε σε ανακοινώσεις στην προεκλογική περίοδο.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στη συνέχεια σε μια σειρά από μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση και σχετίζονται με το Υπουργείο Εργασίας, όπως για παράδειγμα το επίδομα εργασίας, με το οποίο ένας άνεργος που βρίσκει για παράδειγμα εργασία στο τετράμηνο θα συνεχίσει να παίρνει το μισό επίδομα ανεργίας έως ότου ολοκληρωθεί ένα έτος.

Σε ότι αφορά τα αναδρομικά για τους συνταξιούχους που δεν προσέφυγαν δικαστικά, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: