Dropbox: Ιστορικό ντιλ εξαγοράς της HelloSign έναντι 230 εκατ. δολαρίων

Dropbox: Ιστορικό ντιλ εξαγοράς της HelloSign έναντι 230 εκατ. δολαρίων

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2010 και ξεκίνησε ως δωρεάν υπηρεσία για κοινή χρήση και αποθήκευση αρχείων.

Το Dropbox ανακοίνωσε τη Δευτέρα τα σχέδιά του να αγοράσει τη startup ηλεκτρονικών υπογραφών, HelloSign, για 230 εκατ. δολάρια σε μετρητά. Η εξαγορά θα επεκταθεί στα προϊόντα workflow της Dropbox, τα οποία η Hellosign ξεκίνησε να αναπτύσσει πριν δύο χρόνια, με το φιλικό προς το χρήστη πόρταλ για κινητά, HelloWorks. Οι δυνατότητές του περιλαμβάνουν ηλεκτρονική υπογραφή και διαδικτυακό φαξ, όπως και άλλες προσαρμόσιμες επιλογές.

Η συμφωνία- η μεγαλύτερη εξαγορά που πραγματοποίησε το Dropbox από την ίδρυσή του το 2007-θα θέσει την εταιρεία σε ρόλο ανταγωνιστή με άλλες εταιρείες ροής εργασιών (workflow) και λογισμικών, όπως των Adobe και DocuSign, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

«Αυτό που είναι μοναδικό σχετικά με τη HelloSign είναι ότι η επένδυση που έχουν κάνει στον κλάδο Διεπαφής Προγραμματισμού Εφαρμογών (ΑΡΙ) και ροής εργασιών (workflow) είναι εξαιρετικά ευθυγραμμισμένη με τους μακροπρόθεσμους στόχους της εταιρείας μας», ανέφερε ο Quentin Clark, ανώτερος αντιπρόεδρος μηχανικής του Dropbox, στην ιστοσελίδα TechCrunch. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η εμπορική συμφωνία θα βοηθούσε την εταιρεία να «να επιτύχει αυτό το όραμα» αλλά και άλλους στόχους της, όπως την επέκταση της χωρητικότητας αποθηκευτικού χώρου.

Η HelloSign, που ιδρύθηκε στο Σαν Φρανσίσκο το 2010, θα παραμείνει μια ανεξάρτητη επιχείρηση προς το παρόν, με τον CEO της, Joseph Walla, να παίρνει εντολές από τον Clark, σύμφωνα πάλι με το CNBC. Η εταιρεία στην παρούσα φάση καυχιέται ότι διαθέτει πάνω από 80.000 πελάτες, και ότι θα φέρει στο Dropbox κάποια μεγάλα ονόματα, όπως οι: Lyft, Samsung και Twitter.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε την ταλαντούχα ομάδα της HelloSign στο Dropbox και προσθέτουμε τις δυνατότητές της στην σειρά των προϊόντων μας», δήλωσε ο συνιδρυτής και CEO του Dropbox, Drew Houston, σε δελτίου τύπου. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι το Dropbox, με τη βοήθεια της HelloSign, θα προσπαθήσει να «παράσχει μια ακόμα καλύτερη εμπειρία στους χρήστες του Dropbox, θα απλουστεύσει τη ροή εργασιών τους και θα αυξήσει τον αριθμό των ανθρώπων που εξυπηρετεί».