Economist: Ετοιμόρροπη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Economist: Ετοιμόρροπη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist με θέμα: ¨Europe: the comeback? - Greece: how resilient?", Πέμπτη 14 Μαϊου 2015. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Το περιοδικό κριτικάρει την κυβέρνηση και ρίχνει ορισμένα καρφιά και για την αντιπολίτευση.

Ένα χρόνο μετά την πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, το περιοδικό Economist χαρακτηρίζει σε άρθρο του την κυβέρνηση «ετοιμόρροπη».

Η «ξεσηκωτική» ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στη γιορτή για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης και το βίντεο των έξι λεπτών για τον πρώτο χρόνο ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ακόμη και τους αριστερούς να δυσανασχετήσουν με την «βαριά» προπαγάνδα, σχολιάζει ο Economist. «Πολλοί Ελληνες εκνευρίστηκαν γιατί ο πρωθυπουργός δεν έκανε αναφορά στην προσφυγική κρίση, ενισχύοντας την εντεινόμενη αίσθηση ότι ο κ. Τσίπρας είναι εκτός πραγματικότητας», σημειώνει ακόμη ο Economist, σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του με τίτλο «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ετοιμόρροπη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδυναμωθεί εξαιτίας σκανδάλων διαφθοράς συνεχίζει το δημοσίευμα. Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι δημοφιλείς, οι φόροι αυξάνονται, η ανεργία παραμένει στο 25% και τα capital controls είναι ακόμη σε ισχύ, προσθέτει ο Economist.

«Πολλές δημοσκοπήσεις δίνουν στη ΝΔ ξεκάθαρο προβάδισμα. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής, γνωστός για απολύσεις στο Δημόσιο όταν ήταν υπουργός. Είναι ευρέως δημοφιλής, αν και η απόφασή του να τοποθετήσει κάποιους εκκεντρικούς δεξιούς σε ρόλους-κλειδιά στο κόμμα απογοήτευσε τους κεντρώους», αναφέρει στο δημοσίευμα του ο Economist.