Economist: Σε «καταιγίδα» ο Τσίπρας λόγω των διακοπών του

Economist: Σε «καταιγίδα» ο Τσίπρας λόγω των διακοπών του
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλάει σε ανοιχτή συγκέντρωση, στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, Τρίτη 14 Μαΐου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το περιοδικό, αναφέρεται στην επικοινωνιακή «καταιγίδα» που προκάλεσαν οι φωτογραφίες από τις διακοπές του πρωθυπουργού τον περασμένο Αύγουστο.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχεται έντονη κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών που τον εμφανίζουν να κάνει διακοπές σε σκάφος επιχειρηματία», γράφει το Economist.

«Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για τα αριστερά του διαπιστευτήρια, καθώς πραγματοποιεί προεκλογική εκστρατεία ενόψει των ευρωεκλογών που θεωρούνται ως πρόβα για τις εθνικές εκλογές» σημειώνει το περιοδικό και προσθέτει πως στις συγκεντρώσεις του ο Έλληνας πρωθυπουργός «προσπαθεί να αποστασιοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη διεφθαρμένη πλούσια ελίτ, την οποία κατηγορεί πως έριξε τη χώρα σε μία πρωτοφανή οκταετή κρίση».

«Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας υπέστη δοκιμασία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: φωτογραφίες που τον εμφανίζουν σε σκάφος ενός μεγιστάνα τον περασμένο Αύγουστο εμφανίστηκαν σε πάρα πολλά ελληνικά sites. Οι διακοπές του πρωθυπουργού, οι οποίες δεν είχαν ανακοινωθεί, θεωρήθηκαν ασέβεια στη μνήμη των 102 ανθρώπων που είχαν χάσει τη ζωή τους σε μία καταστροφική δασική πυρκαγιά τον προηγούμενο μήνα», συμπληρώνει το δημοσίευμα του περιοδικού.

Το περιοδικό αναφέρει επίσης πως ορισμένοι σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν ότι ο πρωθυπουργός χάνει την επαφή του με τους ψηφοφόρους και πως πέρασε πρόσφατα μία εβδομάδα στην Κρήτη κάνοντας διακοπές μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη. «Πολλοί Έλληνες συγκλονίστηκαν όταν ο Πολάκης αντιπαρατέθηκε με έναν νεαρό ψυχίατρο που είναι υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις διαδικασίες πρόσληψης ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ο κ. Πολάκης αγνόησε τις προτροπές να ζητήσει συγγνώμη», προσθέτει το Economist, σχολιάζοντας πως «υποβάθμισε το περιστατικό και ο κ. Τσίπρας που περιέγραψε τον αναπληρωτή υπουργό ως έναν “αψύ νησιώτη”».

Το Economist αναφέρεται επίσης στην πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ και την οποία «ο Αλέξης Τσίπρας μετέτρεψε σε ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς και στις πρόσφατες παροχές που ενέκρινε η ελληνική Βουλή». Σημειώνει, τέλος, πως «ο πρωθυπουργός έχει αναβάλει τη δέσμευσή που έχει αναλάβει έναντι της Ε.Ε. και του ΔΝΤ για μείωση του αφορολογήτου, ενώ στις δημοσκοπήσεις το προβάδισμα που έχει η ΝΔ συρρικνώνεται».