Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς…Σιωπή μετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα και αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ

Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς…Σιωπή μετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα και αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, με αποκλειστικό θέμα τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς και την επιρροή τους στο θεσμικό και πολιτικό σύστημα της χώρας και την αντιμετώπισή τους, Αθήνα, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις από τον Χρήστο Καλογρίτσα που μετά από το «White House» και τις παρεμβάσεις του Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, ήρθε στην επικαιρότητα ένα ακόμη όνομα «White Porscha».

Το συγκεκριμένο όνομα αναφέρεται στο mail που έστειλε η λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρεία η οποία ζητά πίσω τα 3 εκ ευρώ που έδωσε στην εταιρεία “Τοξότης” με την μεσολάβηση του Μεγάρου Μαξίμου, όπως υποστηρίζει ο Χρήστος Καλογρίτσας προκειμένου να πάρει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στην μηνυτήρια αναφορά της πλευράς Καλογρίτσα περιλαμβάνεται e-mail που έγραψε στις 27 Αυγούστου 2016 ο Φουάντ Χούρι, εκ των ιδιοκτητών της CCC, στον κ. Καλογρίτσα όπου γίνεται, μάλιστα, λόγος για κάποιον με την κωδική ονομασία White Porscha και αναφέρει αναλυτικά: «Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή. Οι επικεφαλής, ο Λευκός Οίκος και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνει σε αυτή τη φόρμουλα…». Σύμφωνα με πληροφορίες, White Porscha στα αραβικά σημαίνει «άμωμος ύπαρξη», δηλαδή «το αμόλυντο ον», ο Θεός.

Η Νέα Δημοκρατία σημειώνει ότι μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις Καλογρίτσα, «συμπληρώνεται το παζλ του παρακράτους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και καλεί τους Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά και Κώστα Βαξεβάνη να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα:

Πήγαν όντως τα 3 εκατομμύρια ευρώ στην έκδοση του Documento;

Πώς έγινε και ο εργαζόμενος σε μια εφημερίδα στην οποία μπήκαν τόσα εκατομμύρια, βρέθηκε ιδιοκτήτης;

Παράλληλα, η ΝΔ σημειώνει ότι η δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει τις σκοτεινές διαδρομές των εικονικών συμβάσεων, των εκατομμυρίων ευρώ και των μετοχών που άλλαζαν χέρια.

Η ΝΔ καλεί τον τέως πρωθυπουργό να δώσει σαφείς απαντήσεις για τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

«Ποια είναι η “άμωμη ύπαρξη” από την οποία ξεκινούσαν όλα; Ποιος κρύβεται πίσω από αυτό τον κωδικό; Για όλα αυτά, που είναι σαν να βλέπεις μαφιόζικη ταινία, αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα», τονίζει σε ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα, την στιγμή που κορυφαία κυβερνητικά στελέχη θεωρούν απίθανο ο κ. Παππάς να ενεργούσε χωρίς να ενημερώνει για τις κινήσεις του τον κ. Τσίπρα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά τις εξελίξεις, συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Ολομέλειας της Βουλής.

Οι εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξουν με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στις 5.30 μ.μ..