ΕΕ: Την 1η Φεβρουαρίου η νέα Σύνοδος Κορυφής για δημοσιονομικά και Ουκρανία

ΕΕ: Την 1η Φεβρουαρίου η νέα Σύνοδος Κορυφής για δημοσιονομικά και Ουκρανία
Photo: AFP
Όπως ανέφερε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν σε μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την 1η Φεβρουαρίου για να συζητήσουν το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ καθώς και τη χρηματοδότηση της Ένωσης προς την Ουκρανία.

Όπως ανέφερε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, σε δήλωση του με τον Βέλγο πρωθυπουργό, Αλεξάντερ Ντε Κροό, «καταλάβαμε την Πέμπτη και την Παρασκευή ότι χρειάζεται λίγος περισσότερος χρόνος με την Ουγγαρία προκειμένου να ληφθεί μια απόφαση με ομοφωνία, η οποία είναι απαραίτητη για μια συμφωνία σχετικά με την αναθεώρηση του ΠΔΠ (Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο)».

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να ξεκινήσουν ενταξιακές συνομιλίες με την Ουκρανία, αλλά δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για το Κίεβο λόγω της αντίθεσης της Ουγγαρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι, εκτός από τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, η ΕΕ των 27 είχε επίσης προτάσεις για την παροχή μεγαλύτερης οικονομικής στήριξης για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης, την κάλυψη φυσικών καταστροφών και για την ασφάλεια και την άμυνα.

Υπενθυμίζεται πως το Βέλγιο θα αναλάβει την εξάμηνη εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ από την Ισπανία την 1η Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: