ΕΕΝΕ: Επενδύοντας στο αύριο με αιχμή την ιδιωτική πρωτοβουλία

ΕΕΝΕ: Επενδύοντας στο αύριο με αιχμή την ιδιωτική πρωτοβουλία
????????????????????????????????????

H 4η ετήσια διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματικών που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα.

Η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), που φέτος συμπληρώνει τριάντα χρόνια ενεργού παρουσίας και δράσης στην Ελλάδα, οργανώνει, σε συνεργασία με το Ελληνικό Παρατηρητήριο του LSE, την 4η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψή της με θέμα «Επενδύοντας στο Αύριο: Η Ιδιωτική Πρωτοβουλία στην Αιχμή της Ανάκαμψης», στο Ξενοδοχείο King George, στο Σύνταγμα, τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017.

Στόχος της Διάσκεψης, η οποία φιλοξενεί 40 και πλέον διακεκριμένους ομιλητές, είναι να επιμείνει και να εμβαθύνει στα καίρια ζητήματα της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, σε εγχώριο, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, αλλά και να εντείνει τον δημόσιο διάλογο γύρω από τις πολιτικές και τις μεταρρυθμίσεις που εξακολουθούν να κρίνονται επιτακτικές για την ενίσχυση της οικονομίας και τη στροφή στην ανάπτυξη.

Στον άξονα αυτό, η Διάσκεψη συμπεριλαμβάνει επτά κεντρικά θέματα προς συζήτηση: 1) Το νέο Παγκόσμιο περιβάλλον που διαμορφώνεται και η Ελλάδα, 2) Έξοδος από τα Μνημόνια & Θεμελίωση της Οικονομικής Ανάκαμψης, 3) Επενδύσεις, Χρηματοδότηση & Ανασύνταξη της Επιχειρηματικότητας, 4) Εξωστρέφεια στην Πράξη: Τροφοδοτώντας, Ενισχύοντας & Αναδεικνύοντας τις Δυνατότητες του Τόπου, 5) Τουρισμός & Επιχειρηματικότητα: Αξιοποιώντας τα Στρατηγικά μας Πλεονεκτήματα, 6) Πως διαμορφώνεται το Ενεργειακό τοπίο, και 7) Ιδιωτικός Τομέας & Εθνική Ανάκαμψη: Υπηρετώντας το Μέλλον της Χώρας.

Μεταξύ των επιβεβαιωμένων Ομιλητών είναι ο Υπουργός Επικρατείας & Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Υπουργός Ενέργειας & Περιβάλλοντος, κ. Γιώργος Σταθάκης, η Υπουργός Τουρισμού, κα. Έλενα Κουντουρά, ο Υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, η Τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας & πρώην Υπουργός Εξωτερικών, κα. Ντόρα Μπακογιάννη, o Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Επικεφαλής του πολιτικού κόμματος «το ποτάμι», κ. Σταύρος Θεοδωράκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλης Λεβέντης, η Περιφερειάρχης Αττικής, κα. Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργος Πιτσιλής, κ.α.

Οι εργασίες του συνεδρίου στοχεύουν στο να σκιαγραφήσουν πρακτικά βήματα για την μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας, με άρμα την καινοτομία, την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα. Με ταυτόχρονη έμφαση στην συνεργασία και την εξωστρέφεια. Ο ιδιωτικός τομέας και η επιχειρηματικότητα, έχουν στηρίξει με όλες τους τις δυνάμεις, τα δύσκολα αυτά χρόνια, την δοκιμαζόμενη Ελληνική οικονομία και κοινωνία.

«Τώρα όλοι μαζί, καλούμαστε να κάνουμε το άλμα εμπρός, σε μια πορεία σταθερής ανάκαμψης και προόδου. Αυτό, οι Έλληνες επιχειρηματίες, θα το στηρίξουμε με νέες πρωτοβουλίες και αποφασιστικότητα. Η προσπάθεια όμως είναι εθνική, και πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να διασφαλίσουμε την επιτυχία της. Σας περιμένουμε» αναφέρει η ΕΕΝΕ.

Ο Bασίλης Αποστολόπουλος, εκλεγμένος πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) για δεύτερη θητεία, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Fortune ανέφερε σχετικά με τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν:  «Tώρα που το brain drain έχει λάβει διαστάσεις απειλητικές για τη χώρα, το brain gain είναι πιο επιβεβλημένο από ποτέ. Στόχος μας θα πρέπει να είναι να δοθούν τα απαραίτητα κίνητρα και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να φέρουμε πίσω τα μυαλά που χάθηκαν, και τα οποία, πιο έτοιμα και ώριμα από τις εμπειρίες τους στο εξωτερικό, γυρίζοντας, θα ενισχύσουν περαιτέρω την ανάκαμψη και θα συμβάλλουν ενεργά στη διαμόρφωση της νέας Ελλάδας».

Σχετικά με τη στήριξη των νέων επιχειρήσεων από την ΕΕΝΕ σχολίασε: «Η στήριξη των νέων παραγωγικών και υγιών επιχειρηματικών προσπαθειών είναι στον κορμό του «πιστεύω» της Ένωσης. Τα τελευταία χρόνια προωθούμε συντεταγμένα μια πολιτική ενίσχυσης του ελληνικού startup οικοσυστήματος, με το οποίο διατηρούμε ανοιχτό διάλογο. Συγκεκριμένα, συγχρηματοδοτήσαμε και συνδιοργανώσαμε το Εργαστήριο Ανταλλαγής Εμπειρίας με το νεοφυές οικοσύστημα του Ισραήλ πριν από δύο χρόνια, όπου κορυφαίοι επιχειρηματίες και επενδυτές από το δεύτερο ισχυρότερο startup hub του κόσμου «έχτισαν γέφυρες» με τις ελληνικές επιχειρήσεις και μοιράστηκαν ιδέες, εμπειρίες και τεχνογνωσία. Έκτοτε εντάσσουμε τακτικά τη νεοφυή επιχειρηματικότητα στις δράσεις μας, την οποία προσπαθούμε να ενισχύσουμε τόσο συλλογικά όσο και ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, είτε με χρηματοδότηση (έμμεση ή άμεση), είτε με δικτύωση και γεφύρωση, είτε με καθοδήγηση και πολυεπίπεδη στήριξη σε ζητήματα που χρειάζεται να αντιμετωπίσουν οι νεοφυείς επιχειρηματίες, προκειμένου να σπάσουν φράγματα και να πετύχουν».

Δείτε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου.
Πρόγραμμα