«Έφυγε» απ’ τη ζωή ο «κ. Nintendo»

«Έφυγε» απ’ τη ζωή ο «κ. Nintendo»

Πέθανε σε ηλικία 55 ετών ο πρόεδρος της Nintendo Σατόρου Ιτάβα.

Πέθανε σε ηλικία 55 ετών ο πρόεδρος της Nintendo, Σατόρου Ιτάβα, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Ο Ιτάβα είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση το περασμένο έτος και είχε επιστρέψει στα καθήκοντά του στην εταιρεία μετά από σύντομο χρονικό διάστημα ανάρρωσης.

Ο Σατούρο ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της Nintendo το 2000 και θεωρείτο μία από τις πιο χαρισματικές φιγούρες, υπεύθυνος για ορισμένες από τις δημοφιλέστερες συσκευές που κυκλοφόρησε η δημοφιλής εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Τα τελευταία χρόνια είχε αναλάβει τον τομέα του mobile gaming για φορητές συσκευές.

Όπως είχε χαρακτηρίσει ο ίδιος τον εαυτό του, ο Ιτάβα ήταν ένας άνθρωπος με μυαλό προγραμματιστή και την καρδιά gamer. Ήταν πίσω από την κυκλοφορία δύο εκ των δημοφιλέστερων συσκευών της εταιρείας, τόσο του Nintendo DS που κυκλοφόρησε το 2004 όσο και του Wii, δύο χρόνια αργότερα.

Ο Ιτάβα ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980 ως προγραμματιστής σε θυγατρική της Nintendo και το 2002 ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της εταιρείας. Θεωρήθηκε βασικός παράγοντας στο λανσάρισμα εύκολων στη χρήση παιχνιδομηχανών, αποφέροντας στην εταιρεία τεράστια κέρδη.

«Ο κύριος Ιτάβα ήταν ένας τιτάνας – σίγουρα η απουσία του θα γίνει αισθητή», δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ο Μάρκ ‘Αινσταϊν, επικεφαλής του τμήματος ψηφιακών μέσων της εταιρείας Frost&Sullivan στο Τόκυο. «Ήταν πρωτίστως γνωστός ως ένας φανατικός gamer και στη συνέχεια ως πρόεδρος της εταιρείας – μια ευέλικτη φιγούρα στον κόσμο των παιχνιδιών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μετά τα νέα του θανάτου του, η Nintendo εξέδωσε σύντομη ανακοίνωση εκφράζοντας τη θλίψη που περιβάλλει την εταιρεία.

«Η Nintendo με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του προέδρου Σατότου Ιτάβα, στις 11 Ιουλίου 2015, εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας».