efood: H βιωσιμότητα ως στρατηγικός προσανατολισμός

efood: H βιωσιμότητα ως στρατηγικός προσανατολισμός
Με βασική αξία το σύνθημα «we care – νοιαζόμαστε» το efood προσπαθεί καθημερινά να επιστρέφει στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Το efood, από τη δημιουργία του, το 2011, ενσωματώνει την έννοια της πρωτοπορίας σε κάθε του βήμα ανάπτυξης, είτε πρόκειται για την ίδια τη λειτουργία του είτε για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το ρόλο του ως εργοδότης και ως ενεργό μέρος της κοινωνίας που δραστηριοποιείται. Η ανάπτυξη και η επιχειρηματική του διεύρυνση, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην έννοια της βιωσιμότητας, την οποία αντιλαμβάνεται ως στρατηγικό του προσανατολισμό, αναλαμβάνοντας δράση σε τέσσερις κεντρικούς πυλώνες: περιβάλλον και κλιματική αλλαγή, ασφάλεια και ανθρώπινα δικαιώματα, εταιρική διακυβέρνηση και κοινωνικό αποτύπωμα.

Μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα και προστασία των δασών

Από τον Ιανουάριο του 2020, το efood, ανέλαβε τη δέσμευση να αντισταθμίσει το 100% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (Co2), τις οποίες εκπέμπει από τη συνολική του δραστηριότητα, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ένα θετικό ενεργειακό αποτύπωμα και να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της προσπάθειας αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Το 2021, κατέγραψε και αντιστάθμισε τις εκπομπές Co2, των επαγγελματικών ταξιδιών και των μετακινήσεων εργαζομένων όπως και της ενεργειακής κατανάλωσης των γραφείων της εταιρείας, με τη συμμετοχή του, σε συνεργασία με τον οργανισμό Climate Partner, σε ένα διευρυμένο πρόγραμμα προστασίας των δασών στο Περού, με τη χρηματοδότηση για την προστασία 300.000 εκταρίων πρωτογενούς δάσους στην περιοχή του Αμαζονίου. Παράλληλα, σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό We4all, έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες του να συμβάλουν στον καθαρισμό και την προστασία των δασών.

Υπεύθυνη λειτουργία, ασφάλεια και προστασία

Το efood είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους εργοδότες στην Ελληνική αγορά, κατακτώντας τις πρώτες θέσεις μάλιστα στον θεσμό Best Place to Work, τα τελευταία έτη. Επενδύοντας συνεχώς στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, προσφέρει στους εργαζόμενούς του προγράμματα παροχών, που σε πολλές περιπτώσεις ακολουθούνται από όλες τις εταιρείες του κλάδου ενώ παράλληλα, υλοποιεί ένα πλάνο συνεχούς εκπαίδευσης του προσωπικού του, με στόχο να δημιουργούνται περισσότερες ευκαιρίες ανέλιξης στις ομάδες του.

Έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας στους χώρους εργασίας του, μεριμνώντας τόσο για τις καθημερινές συνθήκες εργασίας όσο και ψυχική υγεία των εργαζομένων του, ενώ η αποτύπωση της στρατηγικής του για τη διαφορετικότητα, είναι η πλήρης εξάλειψη του διαχωρισμού βάσει φύλου, με το 52% του ανθρώπινου δυναμικού του efood και το 46% του senior management level να είναι γυναίκες όπως και η συνεκτική πολιτική που διασφαλίζει τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στις προσλήψεις, τις προαγωγές, την κατανομή των έργων και των ρόλων, προωθώντας παράλληλα κάθε μέτρο για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Ασφάλεια στους δρόμους

Έχοντας την έννοια της ασφάλειας στο επίκεντρο, το efood δημιούργησε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την οδική ασφάλεια, με τίτλο Safe Roads, στο οποίο εντάσσονται οι ενέργειες που αναλαμβάνει η εταιρεία τόσο για την ασφάλεια των διανομέων της όσο και συνολικά για την οδική συμπεριφορά οδηγών και πεζών στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του Safe Roads μάλιστα το efood δημιούργησε το efood riders Academy, μια online εκπαιδευτική πλατφόρμα, με σκοπό κάθε διανομέας να αναπτύσσει και να εξελίσσει γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες τόσο για την εργασία του όσο και για την ζωή του, μέσα από διαφορετικές θεματικές ενότητες.

Love Delivered. Δημιουργώντας ένα διευρυμένο κοινωνικό αποτύπωμα

Με απαρχή μια από τις βασικές αξίες του efood, το «we care – νοιαζόμαστε», δημιουργήθηκε το πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας, Love Delivered, με αποστολή να αναλαμβάνει δράσεις με άμεσο, θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Από το 2019, στο πλαίσιο του προγράμματος, το efood παρέχει οικονομική βοήθεια σε ιδρύματα, φορείς και ευπαθείς ομάδες, με το συνολικό ποσό προσφοράς των χρηστών και της συνεισφοράς του efood, στις κοινωνικές δράσεις και προγράμματα, να έχει ξεπεράσει τα 900.000€, με 201.123 χρήστες efood να έχουν συμμετάσχει, προσφέροντας 365.316 γεύματα σε οικογένειες και άτομα σε ανάγκη, υποστήριξη σε 30 οργανισμούς και φορείς, μέσα από 8 διαφορετικά προγράμματα κοινωνικής ευθύνης.

Παράλληλα, το efood συμμετέχει ενεργά σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, έχοντας δημιουργήσει έναν μηχανισμό άμεσης ενεργοποίησης σε γεγονότα που η συμμετοχή της κοινωνίας είναι επιβεβλημένη, βοηθώντας και στηρίζοντας τους πυροσβέστες και τους πληγέντες των καταστροφικών πυρκαγιών και πλημμυρών, προσφέροντας οικονομική βοήθεια, γεύματα, είδη πρώτης ανάγκης και ηλεκτρονικές συσκευές σε πληγέντες ενώ συνέβαλε στην ανακαίνιση του σχολείου της Αγίας Άννας στη Βόρεια Εύβοια και στην παγκόσμια κινητοποίηση για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας.

*Το άρθρο δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του Fortune που κυκλοφορεί στις 2 Νοεμβρίου.