Στη Βουλή οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής – Live video

Στη Βουλή οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής – Live video

Η μεταγωγή έγινε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης  - Σε κλάματα ξέσπασε στο βήμα της Βουλής ο Στάθης Μπούκουρας (Upd.)

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εισήλθαν στις 12:12 στη Βουλή οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και Ευστάθιος Μπούκουρας.

Η μεταγωγή έγινε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και τα αυτοκίνητα της αστυνομίας εισήλθαν στο υπόγειο γκαράζ της Βουλής από την πλευρά της λεωφόρου Αμαλίας. Στη συνέχεια οι δύο βουλευτές, συνοδευόμενοι από την φρουρά της Βουλής πλέον, εισήλθαν στο κτίριο από την υπόγεια είσοδο πίσω από τη λεωφόρο Β. Σοφίας, από  την οποία συνήθως εισέρχονται τα σχολεία που επισκέπτονται τον χώρο.

Οι αστυνομικοί δεν άφησαν δημοσιογράφους να πλησιάσουν τους δύο βουλευτές, ενώ προσωρινά αποκλείστηκε και η εσωτερική είσοδος προς το περιστύλιο. Αυτή την ώρα οι βουλευτές βρίσκονται μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η συζήτηση στο εσωτερικό της Βουλής, με όλους τους βουλευτές, νυν και τέως, της Χρυσής Αυγής για τους οποίους έχει ζητηθεί άρση της βουλευτικής τους ασυλίας, να αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με εγκληματικές ενέργειες.

«Κάποιοι γελάνε και με χλευάζουν» είπε κλαίγοντας ο ανεξάρτητος βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας, αναφέροντας ότι είναι περήφανος που εκπροσωπεί τον λαό στο κοινοβούλιο. «Είμαι ένα λαϊκό παιδί που εργάζομαι από 15 χρονών, κοιμήθηκα φούρναρης και ξύπνησα βουλευτής και είμαι περήφανος γι΄ αυτό. Έρχονται τα παιδιά μου στη φυλακή και τα βλέπω μια ώρα την εβδομάδα και με ρωτάνε γιατί είσαι στη φυλακή και τα κοιτάω στα μάτια και δεν ξέρω τι να πω. Γιατί είμαι φυλακή πείτε μου! Δεν έδωσα ποτέ δικαίωμα εδώ μέσα. Έτυχε και έγινα βουλευτής της ΧΑ, δεν είμαι φασίστας, δεν είμαι ναζιστής. Πατριώτης είμαι. Στέκομαι όρθιος με ψυχοφάρμακα. Με λεξοτανίλ και με λαντόζ» είπε.

Ο ανεξάρτητος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, είπε, όμως, ότι υπήρξε παρατηρητής παράνομων ενεργειών, είχε αποστασιοποιηθεί, προσπάθησε να ανεξαρτητοποιηθεί νωρίτερα, αλλά φοβήθηκε για πράξεις εναντίον του ιδίου και της οικογένειάς του.

Ο βουλευτής της ΧΑ Νίκος Μίχος κατήγγειλε προσπάθεια σκευωρίας σε βάρος του από παρακρατικές δυνάμεις με προσέγγιση μαρτύρων προκειμένου να καταθέσουν εναντίον του ότι ήταν προστάτης της νύχτας και ότι υποσχόνταν αμοιβή σε όσους θα κατέθεταν.

Πολιτική σκευωρία κατήγγειλε ο Γιώργος Γερμενής και καταλόγισε ευθύνες όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν στηρίζουν την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής του κόμματός του. Απευθύνθηκε ονομαστικά στον υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντας ότι μετά τις εθνικές εκλογές ο ίδιος θα είναι ξανά βουλευτής (σ.σ. ο Γερμενής) ενώ «ο ελληνικός λαός θα έχει πετάξει τον κ. Αθανασίου στον κάλαθο των αχρήστων».

Στο μεταξύ, πρόσωπο με πρόσωπο βρέθηκαν νωρίτερα ο βουλευτής της ΧΑ Η. Κασιδιάρης και ο ανεξάρτητος, πλέον, Χρ. Αλεξόπουλος, όταν ο δεύτερος στεκόταν έξω από την είσοδο της Βουλής που βρίσκεται από την πλευρά του Άγνωστου Στρατιώτη. Ο Ηλίας Κασιδιάρης πέρασε μπροστά από τον Χρ. Αλεξόπουλο και περιορίστηκε να απευθυνθεί σε εκείνον λέγοντας μόνο το όνομά του.

 

Διαβάστε σχετικά: Σιδηροδέσμιοι στη Βουλή οι Χρυσαυγίτες Γερμενής και Μπούκουρας