Αίγυπτος: Επιχείρηση διάλυσης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Αίγυπτος: Επιχείρηση διάλυσης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει αιγυπτιακό δικαστήριο που απαγόρευει με εντολή του κάθε δραστηριότητα των Αδελφών Μουσουλμάνων.

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει στην Αίγυπτο η δικαστική απαγόρευση κατά κάθε δραστηριότητας των Αδελφών Μουσουλμάνων στη χώρα, και η εντολή για κατάσχεση της περιουσίας της οργάνωσης, διευρύνοντας με αυτόν τον τρόπο την εκστρατεία για την εξουδετέρωση του ισλαμιστικού κινήματος του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, που κρατείται από τις 3 Ιουλίου από τον αιγυπτιακό στρατό.

«Το δικαστήριο απαγορεύει τις δραστηριότητες της οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων και της μη κυβερνητικής οργάνωσής της και όλες τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχει και οποιαδήποτε οργάνωση προέρχεται απ’ αυτές», δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μοχάμεντ αλ Σάγεντ.

Διαβάστε ακόμη: Συνελήφθη ο εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων

Το δικαστήριο έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να κατασχέσει τα κεφάλαια των Αδελφών Μουσουλμάνων και να διαχειριστεί τα «παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία τους.

Η σημερινή απόφαση είναι πιθανό να επιδράσει σημαντικά στην ήδη τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, αφού πολλά μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων μπορεί να οδηγηθούν στην παρανομία ή και στο να πάρουν τα όπλα εναντίον του κράτους.

Το Κόμμα της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης, το πολιτικό σκέλος των Αδελφών Μουσουλμάνων που είχε κερδίσει με άνεση τις βουλευτικές εκλογές στα τέλη του 2011, είναι πιθανόν να απαγορευθεί βάσει της απόφασης αυτής, όπως και η Συμμαχία Εναντίον του Πραξικοπήματος, η οργάνωση οπαδών του Μόρσι που αμφισβητεί τις νέες αρχές της χώρας.

Διαβάστε ακόμη: Αίγυπτος: O Μόρσι παραπέμπεται σε δίκη για «υποκίνηση φόνων»