Αίγυπτος: «Οι νεκροί ξεπερνούν τους 100»

Αίγυπτος: «Οι νεκροί ξεπερνούν τους 100»

Σε εξέλιξη επιχειρήσεις του αιγυπτιακού στρατού.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση εκκαθάρισης των δύο πλατειών του Καΐρου, οι οποίες είχαν καταληφθεί από υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι εδώ και περισσότερο από έναν μήνα.

Παράλληλα, κάλεσε «τους Αιγύπτιους να βγουν στους δρόμους για να σταματήσουν τη σφαγή». «Δεν πρόκειται για απόπειρα διάλυσης του πλήθους, αλλά για απόπειρα να πνιγεί στο αίμα κάθε αντίθετη στο στρατιωτικό πραξικόπημα φωνή», δήλωσε ο Γκεχάντ αλ-Χάνταντ, εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, στο Twitter.

Διαφορετική εικόνα δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών της  Αιγύπτου, που αναφέρει ότι οι διαδηλωτές άνοιξαν πυρ κατά των δυνάμεων ασφαλείας, με αποτέλεσμα δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας να σκοτωθούν.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων μέτρησε 17 πτώματα σε νοσοκομείο εκστρατείας που έχει στηθεί επί της πλατείας Ραμπάα αλ-Ανταουίγια, την οποία οι υποστηρικτές του Μόρσι έχουν καταλάβει εδώ και περισσότερο από έναν μήνα.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση δείχνουν εκσκαφείς να απομακρύνουν τα οδοφράγματα από τις πλατείες Ραμπάα αλ-Ανταουίγια και Νάχντα.

Διαβάστε ακόμη: Αίγυπτος: Ώρα μηδέν