«Έγκλημα και τιμωρία» για τον Λουίς Σουάρεζ

«Έγκλημα και τιμωρία» για τον Λουίς Σουάρεζ

Εξαντλητική η ποινή που επέβαλε η FIFA στον Ουρουγουανό ποδοσφαιριστή – Η Adidas «πάγωσε» το συμβόλαιό του.

Πολύ ακριβά πλήρωσε ο Λουίς Σουάρες ενέργειά του να δαγκώσει τον Τζόρτζιο Κιελίνι κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Ουρουγουάη-Ιταλία για τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Όπως γνωστοποίησε η FIFA μέσω επίσημης ανακοίνωσής της, ο 27χρονος άσος χάνει τα επόμενα εννέα ματς της εθνικής Ουρουγουάης και θα εκτίσει άμεσα την πρώτη αγωνιστική της ποινής του, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση κόντρα στην Κολομβία στις 28 Ιουνίου, στον πρώτο νοκ-άουτ αγώνα της «σελέστε» για τη φάση των «16» του Μουντιάλ.

Αυτό σημαίνει πως η ποινή θα συνεχίσει να υφίσταται και στα επόμενα ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου για όσο η ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρες συνεχίσει στη διοργάνωση ενώ σε περίπτωση αποκλεισμού, η ποινή θα μεταφερθεί στις επόμενες επίσημες υποχρεώσεις που θα έχει η εθνική ομάδα της χώρας του.

Όσον αφορά στην τιμωρία αποκλεισμού για 4 μήνες από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, αυτό μεταφράζεται σε αποχή του από τους αγώνες της Λίβερπουλ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να στερείται το δικαίωμα να ενισχύσει τους «κόκκινους» στις πρώτες 9 αγωνιστικές της Premier League και στα 3 πρώτα παιχνίδια της φάσης των ομίλων του Champions League.

Συγκεκριμένα, τα ματς του αγγλικού πρωταθλήματος στα οποία δεν έχει πλέον δικαίωμα συμμετοχής το αστέρι των “κόκκινων” είναι κόντρα σε: Σαουθάμπτον (εντός – 16 Αυγούστου), Μάντσεστερ Σίτι (εκτός – 23 Αυγούστου), Τότεναμ (εκτός – 30 Αυγούστου), Άστον Βίλα (εντός -13 Σεπτεμβριου), Γουέστ Χαμ (εκτός -20 Σεπτεμβριου), Έβερτον (εντός – 27 Σεπτεμβριου), Γουέστ Μπρομ (εντός – 4 Οκτωβρίου), ΚΠΡ (εκτός – 18 Οκτωβρίου) και Χαλ (εντός – 25 Οκτωβρίου).

«H Λίβερπουλ θα περιμένει μέχρι να δει και να έχει χρόνο να εξετάσει τον φάκελο της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA πριν κάνει κάποιο επιπρόσθετο σχόλιο», ήταν η επίσημη τοποθέτηση της Λίβερπουλ μέσω γραπτής δήλωσης του εκτελεστικού διευθυντή της, Ίαν Άιρε.

Επιπλέον, ο Σουάρες δεν θα έχει δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα στα ματς που είναι τιμωρημένος με την Ουρουγουάη, ενώ καλείται να καταβάλλει και πρόστιμο ύψους 100.000 ελβετικών φράγκων, ήτοι κάτι παραπάνω από 82.000 ευρώ.

Η τιμωρία 9 αγωνιστικών στον Σουάρες είναι η μεγαλύτερη που έχει επιβληθεί σε παίκτη στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενώ με αυτή την ποινή φτάνει τα 34 (!) ματς που έχει τιμωρηθεί με αποκλεισμό από το 2010 μέχρι σήμερα, χωρίς μάλιστα να δει κόκκινη κάρτα ούτε μία φορά.

Ανεξάρτητα πάντως από την ποινή που του επιβλήθηκε, η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ξεκαθάρισε επίσημα πως η τιμωρία στον Σουάρες δεν του απαγορεύει να πάρει μεταγραφή μέσα στους επόμενους 4 μήνες.

«Παγώνει» την συνεργασία με τον Σουάρες η Adidas
Ένας ακόμη μπελάς στην καριέρα του Σουάρες -μετά τη FIFA- ήρθε από την Adidas. Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών προχώρησε στην αναστολή της συνεργασίας της με τον Λουίς Σουάρες για το υπόλοιπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου προχώρησε η Adidas, προειδοποιώντας τον εμμέσως πως εφόσον ξαναβρεθεί στο επίκεντρο θα προβεί σε τερματισμό, κάτι που θα κριθεί μετά το τέλος της διοργάνωσης.

Παράλληλα, θα αποσυρθεί η διαφήμιση που δείχνει τον Ουρουγουανό να φωνάζει.

Με σχετική ανακοίνωσή της, η γερμανική εταιρεία ανέφερε:

«Η Adidas στηρίζει την απόφαση της FIFA.

Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε την συμπεριφορά του παίκτη αναφορικά με την πρόσφατη συμπεριφορά του και θα του υπενθυμίσουμε εκ νέου πως έχουμε υψηλές απαιτήσεις από τους ποδοσφαιριστές μας.

Δεν έχουμε σκοπό να χρησιμοποιήσουμε τον Σουάρες σε καμία διαφημιστική μας καμπάνια κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014».

Διαβάστε ακόμα:

«Κάτω τα χέρια» απ’ τον Σουάρες

Μεγάλα brands κάνουν πλάκα με το δάγκωμα του Σουάρες!

Η «κακή συνήθεια» του Σουάρεζ «δαγκώνει» το «χρυσό» συμβόλαιό του