Είναι έτοιμοι οι χρήστες να γυρίσουν την πλάτη στο Twitter;

Είναι έτοιμοι οι χρήστες να γυρίσουν την πλάτη στο Twitter;
Elon Musk Twitter account displayed on a phone screen, an illustrative stock graph and Twitter logo displayed on a laptop screen are seen in this multiple exposure illustration photo taken in Poland on December 26, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Το Threads, η νέα πλατφόρμα της Meta, ήρθε για να δώσει τους χρήστες του Twitter μια εναλλακτική πλατφόρμα.

Μετά από μήνες φημών, το Threads – ο ανταγωνιστής του Twitter που λάνσαρε η Meta έφτασε επιτέλους. Η νέα πλατφόρμα μοιάζει με το Twitter και επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν αναρτήσεις έως και 500 χαρακτήρες. Εκμεταλλευόμενη την υπάρχουσα βάση χρηστών της, η Meta αποφάσισε να συνδέσει στενά τα Threads με το Instagram, επιτρέποντας στους χρήστες να συνδεθούν με το υπάρχον όνομα χρήστη τους και να ακολουθήσουν εύκολα τα ίδια άτομα. Ωστόσο, δεν είναι μέρος της εφαρμογής του Instagram, καθώς ένα νέο αυτόνομο app κυκλοφόρησε για iOS και Android την Πέμπτη.

Το Threads φτάνει σε μια εποχή που το Twitter βρίσκεται σε πλήρη αταξία. Περίπου οκτώ μήνες αφότου ο Έλον Μασκ ολοκλήρωσε την εξαγορά του 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο αμφιλεγόμενος δισεκατομμυριούχος μπορεί να μην είναι πλέον Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ωστόσο από το νέο του ρόλο ως επικεφαλής τεχνολογίας, παραμένει το δημόσιο πρόσωπο της πλατφόρμας. Όταν το Twitter εισήγαγε όριο στο πόσα tweets μπορούσαν να διαβάσουν οι χρήστες την ημέρα το Σαββατοκύριακο, ήταν ο Musk που ανακοίνωσε και υπερασπίστηκε τις αλλαγές στην πλατφόρμα, ενώ η νέα διευθύνουσα σύμβουλος, Linda Yaccarino, παρέμεινε σιωπηλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Meta έρχεται σαφώς για να εκμεταλλευτεί τη στιγμή αδυναμίας του Twitter, ελπίζοντας να παρασύρει τους δυσαρεστημένους χρήστες μακριά από την πλατφόρμα. Σε μια εταιρική συνάντηση τον περασμένο μήνα, ο Chief Product Officer της Meta, Chris Cox, φέρεται να είπε στους υπαλλήλους ότι δημιουργοί και δημόσια πρόσωπα είχαν επανειλημμένα ζητήσει μια εναλλακτική λύση στο Twitter, αφού άλλες παρόμοιες εφαρμογές, όπως οι Bluesky και Mastodon, δεν έχουν καταφέρει, μέχρι στιγμής, να πείσουν το κοινό.

Τα προβλήματα στο Twitter έχουν οδηγήσει πολλούς χρήστες να κάνουν ένα διάλειμμα από την πλατφόρμα, ωστόσο πολλοί εξακολουθούν να δυσκολεύονται να φανταστούν ένα μέλλον χωρίς αυτήν. Σύμφωνα με το Pew Research Center, το 60% των περίπου 3.000 ερωτηθέντων χρηστών στις ΗΠΑ είπε ότι είχαν κάνει ένα διάλειμμα από το Twitter τουλάχιστον δύο εβδομάδων τους τελευταίους 12 μήνες, με μόνο το 25% των ερωτηθέντων να αναφέρει ότι δεν βλέπουν τους εαυτούς τους να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα σε ένα χρόνο από τώρα. Αυτά τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν πριν από την άφιξη του Threads, το οποίο θα μπορούσε να καταλήξει να είναι η εναλλακτική που περίμεναν πολλοί χρήστες. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta, Mark Zuckerberg, το Threads δυγκέντρωσε 10 εκατομμύρια εγγραφές επτά ώρες μετά την κυκλοφορία του, υποδεικνύοντας ότι υπάρχει ζήτηση για μια εναλλακτική λύση στο Twitter με «λογική διαχείριση».

Statista
Statista

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: