“Μήλον της Έριδος” μεταξύ Meta και Twitter η νέα εφαρμογή Threads

“Μήλον της Έριδος” μεταξύ Meta και Twitter η νέα εφαρμογή Threads
Topic photo / symbol photo: THREADS - Meta starts competition with Twitter The start date is July 6, 2023. Meta, the parent company of Facebook and Instagram, is launching an app designed similar to Twitter and called Threads ? just as Twitter owner Elon Musk got his company back in trouble. ? (Photo by Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Το Twitter απειλεί να μηνύσει τη μητρική εταιρεία του Instagram Meta για την κυκλοφορία του Threads.

Το Twitter απειλεί να κινηθεί νομικά εναντίον της Meta, της μητρικής εταιρείας του Instagram, λόγω της νέας πλατφόρμας Threads, ανέφερε η Semafor.

Ο Alex Spiro, ο προσωπικός δικηγόρος του ιδιοκτήτη του Twitter, Έλον Μασκ, έστειλε επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta, Mark Zuckerberg, κατηγορώντας την εταιρεία για λαθροθηρία δεκάδων πρώην υπαλλήλων και χρήση των εμπορικών μυστικών και της πνευματικής ιδιοκτησίας του Twitter για τη δημιουργία μιας εφαρμογής «copycat», σύμφωνα με ένα αντίγραφο του email που είδε η Semafor. Ο Spiro ζήτησε από την Meta να σταματήσει αμέσως να χρησιμοποιεί τις εμπιστευτικές πληροφορίες του Twitter.

Το Threads, το οποίο έκανε “πρεμιέρα” την Τετάρτη απέκτησε 30 εκατομμύρια χρήστες και 95 εκατομμύρια δημοσιεύσεις μέσα σε μια νύχτα, σύμφωνα με το Verge, και είναι ήδη σημαντικός ανταγωνιστής του Twitter, επωφελούμενος από τους πόρους της Meta και την πρόσβαση σε μια μεγάλη βάση χρηστών μέσω του Instagram.

Η επιστολή του Spiro είναι μέρος μιας συνεχιζόμενης ανταλλαγής διαφωνιών μεταξύ του Μασκ και του Ζούκερμπεργκ, η οποία ξεκίνησε όταν ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι ήταν έτοιμος για «μάχη σε κλουβί» με τον Ζούκερμπεργκ, ο οποίος απάντησε λέγοντας «στείλε μου τοποθεσία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ιδέα του δισεκατομμυριούχου για τον αγώνα πυγμαχίας προέκυψε μετά τη δημοσίευση μιας εσωτερικής συνάντησης της Meta που δημοσίευσε το Verge, κατά τη διάρκεια της οποίας ο επικεφαλής προϊόντων της Meta, Chris Cox, δήλωσε ότι το Threads είχε μια «λογική διοίκηση», υπονοώντας ότι ο Μασκ δεν είναι στα καλά του.

Οι εκπρόσωποι του Twitter και της Meta δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Fortune για σχολιασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: