Είναι το metaverse το νέο Ελ Ντοράντο του διαδικτύου; – Σε τι στοιχηματίζει η Meta

Είναι το metaverse το νέο Ελ Ντοράντο του διαδικτύου; – Σε τι στοιχηματίζει η Meta
A binary code with the word 'metaverse' displayed on a laptop screen is seen in this multiple exposure illustration photo taken in Krakow, Poland on October 25, 2021. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Υπάρχουν πράγματι τόσο πολλές δυνατότητες στο μετασύμπαν για να δικαιολογηθεί μια τέτοια τεράστια επένδυση;

Αν η αλλαγή του ονόματος της εταιρείας του από Facebook σε Meta δεν ήταν ένα αρκετά μεγάλο σημάδι για το πόσο σοβαρά παίρνει ο Mark Zuckerberg τις δυνατότητες του metaverse, οι πρόσφατες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, που αποκαλύπτουν τα δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν δαπανηθεί στο έργο μέχρι στιγμής, σίγουρα πρέπει να είναι.

Αλλά σε τι ακριβώς στοιχηματίζει η Meta; Υπάρχουν πράγματι τόσο πολλές δυνατότητες στο μετασύμπαν για να δικαιολογηθεί μια τέτοια τεράστια επένδυση;

Όπως τονίζει ο Μάρτιν Άρμστρονγκ, οι προβλέψεις της Statista για το Advertising & Media Markets Insights δείχνουν, ακόμη και αν κοιτάξουμε το συντηρητικό σενάριο της αγοράς, ο Ζούκερμπεργκ φαινομενικά στοχεύει σε ένα κομμάτι από μια μεγάλη και προσοδοφόρα πίτα.

Σύμφωνα με την ανάλυση, τα μεγαλύτερα τμήματα όσον αφορά τα έσοδα το 2030 θα είναι τα παιχνίδια (163 δισεκατομμύρια δολάρια) και το ηλεκτρονικό εμπόριο (201 δισεκατομμύρια δολάρια).

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, η εμβέλεια του μετασύμπαντος προβλέπεται να είναι 700 εκατομμύρια άνθρωποι, παγκοσμίως, με το υψηλότερο ποσοστό διείσδυσης να προβλέπεται στη Νότια Κορέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: