Έκκληση του Πάπα στην ιταλική Μαφία

REUTERS

Ο Ποντίφικας κάλεσε τα μέλη της μαφίας να απαρνηθούν τα «ματωμένα χρήματα» και τη «βουτηγμένη στο αίμα εξουσία» και να αλλάξουν τρόπο ζωής.

Με ηχηρό τρόπο ο πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε σήμερα έκκληση στους «άνδρες και τις γυναίκες της Μαφίας» να «αλλάξουν τρόπο ζωής, να σταματήσουν να προκαλούν κακό και να προσηλυτιστούν».

Κατά τη διάρκεια μιας επιμνημόσυνης δέησης για τα θύματα του οργανωμένου εγκλήματος στη Ρώμη, ο Αργεντίνος προκαθήμενος καταδίκασε στο κήρυγμά του «την εξουσία, τα χρήματα που προέρχονται σήμερα τόσο από εγκλήματα της μαφίας όσο και τις βρομοδουλειές».

Όπως είπε, πρόκειται για «ματωμένα λεφτά, για μια εξουσία βουτηγμένη στο αίμα. Αυτή την ματωμένη εξουσία δε μπορείτε να την πάρετε μαζί σας στη μετά θάνατον ζωή. Υπάρχει ακόμη χρόνος να μην καταλήξετε στην κόλαση. Αυτό σας περιμένει εάν συνεχίσετε να πορεύεστε σε αυτό το μονοπάτι».

Αυτή η σθεναρή δήλωση του ποντίφικα θυμίζει το οργισμένο κήρυγμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β΄ στο Αγκριτζέντο της Σικελίας το 1993, όταν ζήτησε από τους μαφιόζους να «μετανοήσουν».

Κατά τη διάρκεια της τελετής που οργάνωσε η καθολική οργάνωση Libera, η οποία μάχεται εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος, διαβάστηκε ένας κατάλογος με 842 ονόματα θυμάτων της μαφίας ενώπιον του πάπα, ο οποίος άκουγε σοβαρός με το κεφάλι κατεβασμένο.

Διαβάστε ακόμη: 

Ο Πάπας Φραγκίσκος χτυπά την «ειδωλολατρεία του χρήματος»

Πάπας Φραγκίσκος: «Δεν είμαι σούπερμαν, ούτε σταρ»

«Πρόσωπο της χρονιάς» ο Πάπας Φραγκίσκος