Έκλεισε το πρώτο μεγάλο deal του Netflix στον αθλητισμό – Δίνει 5 δισ. δολάρια για το Raw του WWE

Έκλεισε το πρώτο μεγάλο deal του Netflix στον αθλητισμό – Δίνει 5 δισ. δολάρια για το Raw του WWE
(FILES) In this file ilustration photo taken on March 31, 2020 a computer and a mobile phone screen display the Netflix logo in Arlington, Virginia. - Netflix on March 3, 2021 added a "Fast Laughs" feature to its iPhone app, serving up comic clips in rapid fire, in a move taking on the popular video app TikTok. (Photo by Olivier DOULIERY / AFP) Photo: AFP
Θα μεταδίδεται στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Λατινική Αμερική και άλλες διεθνείς αγορές από τον Ιανουάριο του 2025.

Το πρωτάθλημα της αμερικανικής πάλης και ειδικότερα του World Wrestling Entertainment είναι το πρώτο μεγάλο αθλητικό γεγονός που εξασφαλίζει το Netflix.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, το Netflix εξασφάλισε αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης του Raw του WWE που θα μεταδίδεται στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Λατινική Αμερική και άλλες διεθνείς αγορές από τον Ιανουάριο του 2025, μετά τη λήξη της εγχώριας συμφωνίας του WWE με την Comcast Corp.

Η πλατφόρμα θα πληρώσει πάνω από 5 δισ. δολάρια για να αποκτήσει για 10 χρόνια τα δικαιώματα μετάδοσης του Raw.

Η συμφωνία καθιστά επίσης το Netflix αποκλειστικό «σπίτι» εκτός των ΗΠΑ για όλες τις εκπομπές και τα αφιερώματα του WWE, συμπεριλαμβανομένων των Smackdown και NXT, καθώς και για τις ζωντανές εκδηλώσεις pay-per-view, όπως τα Wrestlemania, SummerSlam και Royal Rumble.

Οι εκδηλώσεις pay-per-view θα περιλαμβάνονται χωρίς πρόσθετο κόστος για τους πελάτες του Netflix.

Το backround

Αφού προσέλκυσε περισσότερους από 200 εκατομμύρια πελάτες προσφέροντας ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές κατά παραγγελία, το Netflix δεσμεύτηκε τώρα να προσφέρει τρεις ώρες ζωντανής πάλης την εβδομάδα από το επόμενο έτος. Η εταιρεία ελπίζει ότι η συμφωνία θα φέρει εκατομμύρια πιστούς θεατές του WWE και θα δώσει ώθηση στο νεοσύστατο διαφημιστικά υποστηριζόμενο σχέδιό της.

Το Netflix έχει ασχοληθεί με τις ζωντανές εκδηλώσεις τον τελευταίο χρόνο, μεταδίδοντας ζωντανά μια ειδική κωμωδία, καθώς και έναν αγώνα γκολφ, αλλά αυτή είναι η πρώτη μακροπρόθεσμη συμφωνία δικαιωμάτων.

Το WWE είναι το τελευταίο μεγάλο ζωντανό γεγονός που μεταφέρεται από την καλωδιακή τηλεόραση στο streaming. Το Ultimate Fighting Championship, το οποίο όπως και το WWE ανήκει στην TKO Group Holdings Inc. προσφέρει πολλούς από τους αγώνες του στο ESPN+, ενώ η National Football League πούλησε στην Amazon τα δικαιώματα του Thursday Night Football.

Ένας αγώνας πλέι οφ στο Peacock της Comcast μόλις παρέδωσε το μεγαλύτερο κοινό streaming για οποιοδήποτε επαγγελματικό αθλητικό γεγονός στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com