Mega deal: Η Sanofi εξαγοράζει την αμερικανική Inhibrx έναντι 2,2 δισ. δολαρίων

Mega deal: Η Sanofi εξαγοράζει την αμερικανική Inhibrx έναντι 2,2 δισ. δολαρίων
A logo is seen in front of the entrance at the headquarters French drugmaker Sanofi in Paris October 30, 2014. REUTERS/Christian Hartmann/File Photo Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία επιδιώκει να διπλασιάσει τις προσπάθειές της σε καινοτόμα φάρμακα.

Η Sanofi προχώρησε σε συμφωνία για την εξαγορά της αμερικανικής βιοτεχνολογικής εταιρείας Inhibrx έναντι 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Έτσι δίνεται στη γαλλική φαρμακοβιομηχανία μια πιθανή θεραπεία για μια γενετική διαταραχή που επηρεάζει τους πνεύμονες και το ήπαρ.

Η εξαγορά είναι η τελευταία από μια σειρά συμφωνιών μικρού και μεσαίου μεγέθους, καθώς η Sanofi επιδιώκει να διπλασιάσει τις προσπάθειές της σε καινοτόμα φάρμακα και να μειώσει την εξάρτησή της από το ευπώλητο φάρμακο για το άσθμα Dupixent, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι μέτοχοι της Inhibrx θα λάβουν 30 δολάρια ανά μετοχή στο πλαίσιο της συμφωνίας, μαζί με το δικαίωμα να λάβουν 5 δολάρια σε μετρητά εάν το πειραματικό φάρμακο επιτύχει ένα ρυθμιστικό ορόσημο. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Inhibrx, Mark Lappe, θα διευθύνει ένα spinoff με την υπόλοιπη έρευνα και τους εργαζόμενους που η Sanofi θα βοηθήσει στην κεφαλαιοποίηση, ανέφεραν οι εταιρείες σε ανακοίνωσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο CEO της Sanofi Paul Hudson έχει προαναγγείλει μια νέα εποχή έρευνας και ανάπτυξης αιχμής στην εταιρεία, όπως οι ανταγωνιστές Novartis AG και η Roche Holding AG. Το σχέδιό του περιλαμβάνει την αύξηση των δαπανών της Sanofi για την ανάπτυξη φαρμάκων τα επόμενα χρόνια, ένας στόχος που απαιτούσε την εγκατάλειψη παλαιών στόχων κερδών και εξόργισε ορισμένους μετόχους.

Με τη εξαγορά, η Sanofi αποκτά όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τις υποχρεώσεις που σχετίζονται με το πειραματικό φάρμακο INBRX-101, μια θεραπεία για τους ασθενείς με ανεπάρκεια άλφα-1 αντιθρυψίνης.

Η Sanofi αναμένει να χρηματοδοτήσει τη συναλλαγή με διαθέσιμους ταμειακούς πόρους. Η συμφωνία έρχεται καθώς η εταιρεία αποκτά πολλά υποσχόμενα περιουσιακά στοιχεία στους τομείς του καρκίνου, της γονιδιακής θεραπείας και των σπάνιων ασθενειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: