Έκλεισε και πάλι με απώλειες η Wall Street, με τον πληθωρισμό να πιέζει

Έκλεισε και πάλι με απώλειες η Wall Street, με τον πληθωρισμό να πιέζει
Exterior of New York Stock Exchange Building with classical architecture of Greece columns and US flags as seen during the day, NYSE Financial organization at Wall Street a symbol for the global and American Economy as one of the most powerful financial institute at lower Manhattan New York City, United States of America. March 25, 2020, NY, USA (Photo by John Nacion/NurPhoto) (Photo by John Nacion / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ξανά στο «κόκκινο» Dow Jones και S&P, «διασώθηκε» οριακά ο Nasdaq.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο «έκλεισε» και πάλι με απώλειες την Πέμπτη (12/5), κάτω από το βάρος των πληθωριστικών στοιχείων και της διάχυτης ανησυχίας στην αγορά, με μόνο τον Nasdaq να «διασώζεται» οριακά και στο photo-finish, αν και ο Dow Jones κατάφερε να περιορίσει την ευρεία ενδοσυνεδριακή πτώση, αφού βρέθηκε να χάνει έως και 500 μονάδες. Περιόρισε τις απώλειες προς το τέλος της συνεδρίασης, με τον δείκτη S&P 500 να φθάνει στα πρόθυρα «bear market».

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 103,81 μονάδων (–0,33%), στις 31.730,30 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με οριακή άνοδο 6,73 μονάδων (+0,05%), στις 11.370,96 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με οριακή πτώση 5,10 μονάδων (–0,13%), στις 3.930,08 μονάδες.

Σημαντική υποχώρηση στην αξία κεφαλαιοποίησης της Twitter στο αμερικανικό χρηματιστήριο, εν αναμονή των εξελίξεων για την πρόταση εξαγοράς του τεχνολογικού ομίλου που έχει καταθέσει ο Έλον Μασκ. Σύμφωνα με το CNBC, η μετοχή της Twitter έχει χάσει περίπου το 12% της αξίας της από το ιστορικό υψηλό που βρέθηκε στο τέλος Απριλίου, όταν κατατέθηκε η πρόταση εξαγοράς από τον Μασκ. H μετοχή την Πέμπτη έκλεισε στα 2,19% χαμηλότερα.

Στο μεταξύ, η Disney μετά το καμπανάκι της Τετάρτης ανακοίνωσε υψηλότερη από την αναμενόμενη αύξηση των συνδρομητών στις υπηρεσίες streaming, αλλά προειδοποίησε ότι εξακολουθεί να βλέπει τον αντίκτυπο του κορονοϊού στα θεματικά της πάρκα στην Ασία. Οι συνολικές συνδρομές της Disney + αυξήθηκαν στα 137,7 εκατομμύρια κατά το οικονομικό β’ τρίμηνο, υψηλότερα από τα 135 εκατομμύρια που είχαν προβλέψει οι αναλυτές, σύμφωνα με το StreetAccount. Η Disney ανακοίνωσε προσαρμοσμένα 1,08 δολάρια κέρδη ανά μετοχή και στα έσοδα 19,25 δισ. δολάρια. H μετοχή της έχασε 0,86% την Πέμπτη.