Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ρεκόρ συμμετοχής με 270.000 ψήφους – Αντίστροφη μέτρηση για τα πρώτα αποτελέσματα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ρεκόρ συμμετοχής με 270.000 ψήφους – Αντίστροφη μέτρηση για τα πρώτα αποτελέσματα
Κόσμος ψηφίζει για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, στο Δημοτικό Αθλητικό κέντρο Ναυπλίου, Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021. Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή νέας ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής σε 840 εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου ζουν απόδημοι Έλληνες . Οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος είναι οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος , Ανδρέας Λοβέρδος , Χάρης Καστανίδης, Γιώργος Παπανδρέου και ο Παύλος Χρηστίδης. Μετά το κλείσιμο της κάλπης αρχίζει η καταμέτρηση . Υπολογίζεται γύρω στις 10 το βράδυ να ανακοινωθεί το 15% των αποτελεσμάτων που θα δώσει τη δυνατότητα να φανεί , ως τάση, το τελικό αποτέλεσμα ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για την εκλογή νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, καθώς έκλεισαν οι κάλπες με αθρόα συμμετοχή-ρεκόρ 270.000 περίπου πολιτών.

Ακόμη είναι πολύ πρόωρο να βγει συμπέρασμα για το ποιος προηγείται καθώς πρόκειται για περιορισμένο αριθμό εκλογικών τμημάτων ανά την επικράτεια.

Οι υποψήφιοι και τα επιτελεία τους έφτασαν στα «στρατηγεία» τους για να παρακολουθήσουν τη ροή αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, οι ψήφοι στις κάλπες αποδήμων (μέχρι στιγμής) έχουν ως εξής:

Παπανδρέου 825
Ανδρουλάκης 428
Λοβέρδος 318
Καστανίδης 74
Γερουλάνος 65
Χρηστίδης 34

Από την καταμέτρηση των ψήφων σε εννέα εκλογικά τμήματα καταγράφεται επικράτηση Ανδρουλάκη σε πέντε από αυτά. Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι πρώτος στην Ελαφόνησο και ο Γιώργος Παπανδρέου στα Άγραφα.

Στην Ελαφόνησο, όπου έκλεισαν λίγο μετά τις 20:00, οι κάλπες ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται με 41 ψήφους, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 28, ενώ από μία ψήφο πήραν οι κ.κ Ανδρουλάκης και Χρηστίδης.

Στα Άγραφα ο Παπανδρέου προηγείται με 47 ψήφους, ο Ανδρουλάκης ακολουθεί με 33 ψήφους και έπονται οι κ.κ Λοβέρδος με 11, Γερουλάνος με 2 και Χρηστίδης με μία ψήφο.

Στην Πάτμο προηγείται με 58 ψήφους ο Ανδρέας Λοβέρδος, ακολουθεί με 24 ο Νίκος Ανδρουλάκης και έπεται ο Γιώργος Παπανδρέου με 22.

Στη Λέρο πρώτος ο Ανδρουλάκης με 45 ψήφους, ακολουθούν Λοβέρδος με 38, Παπανδρέου με 32 και Χρηστίδης με 33 ψήφους.
Στην Αμοργό πρώτος με 26 ψήφους εμφανίζεται ο Ανδρουλάκης, ακολουθεί ο Πάυλος Χρηστίδης με 15 και ακολουθούν Παπανδρέου με 9, Λοβέρδος με 2 και Καστανίδης 1.

Στη Στυλίδα καταγράφεται πρωτιά Ανδρουλάκη με 108 ψήφους, ακολουθεί ο Παπανδρέου με 57 ψήφους και στη συνέχεια ο Λοβέρδος με 55 ψήφους.

Στο Βλαχογιάννι Ελασσόνας πρώτος εμφανίζεται ο Ανδρουλάκης με 58 ψήφους, ενώ ακολουθούν Παπανδρέου με 29, Λοβέρδος με 22, Χρηστίδης με 23 και Γερουλάνος με 1 ψήφο.

Στο Μακροχώρι Ημαθίας πρώτος ο Λοβέρδος με 96 ψήφους, δεύτερος Ανδρουλάκης με 79 και ακολουθούν Παπανδρέου με 49 και Καστανίδης με 24.

Πρώτος ο Ανδρουλάκης στο Σχηματάρι Βοιωτίας, ακολουθούν Λοβέρδος με 96 και Παπανδρέου με 84.