Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Η τελική διαφορά των δύο “μονομάχων”. Ποιοι προτίμησαν Κασσελάκη, πώς προέκυψε η κόντρα με τον Κούγια

kasselakis-syriza
Η απάντηση Κασσελάκη στα σχόλια του Αλέξη Κούγια.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα τελικά αποτελέσματα στον πρώτο γύρο των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι της Έφης Αχτσιόγλου ενόψει του δεύτερου γύρου της ερχόμενης Κυριακής, που θα κρίνει την αρχηγία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Κουμουνδούρου, με απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Εκλογών (ΚΕΦΕ)μετά την ενσωμάτωση του συνόλου των ψηφισάντων στα 537 από τα 537 Εκλογικά Τμήματα και μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ψηφοφόρων του εξωτερικού, οι διαφορές σε ψήφους μεταξύ των δύο υποψηφίων ανέρχεται σε 12.864.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών έχουν ως εξής:

Ψήφισαν 148.821 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Έγκυρα ψηφοδέλτια: 147.821

Λευκά: 293

‘Άκυρα: 1220

Επί των εγκύρων έλαβαν:

Κασσελάκης Στέφανος: 44,91% (66.156 ψήφοι)

Αχτσιόγλου Έφη: 36,18% (53.292 ψήφοι)

Τσακαλώτος Ευκλείδης: 8,93% (13.156 ψήφοι)

Παππάς Nίκος: 8,68% (12.787 ψήφοι)

Τζουμάκας Στέφανος: 1,3% (1.917 ψήφοι)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με βάση το παραπάνω αποτέλεσμα, «η ΚΕΦΕ προκηρύσσει επαναληπτική εκλογή για την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 μεταξύ των, με αλφαβητική σειρά: Αχτσιόγλου Έφη και Κασσελάκη Στέφανου». Σημειώνει, τέλος, ότι η παραπάνω απόφαση πάρθηκε ομόφωνα.

Που πήρε τα μεγαλύτερα ποσοστό ο Κασσελάκης

Σύμφωνα με την τηλεόραση του Alpha, οι περιοχές στις οποίες ο κ. Κασσελάκης πήρε ποσοστό πάνω από το 45% φαίνεται να είναι η Αττική, η Θεσσαλία και η Κρήτη.

Νωρίτερα, η κάμερα του Alpha κατέγραψε τον υποψήφιο για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη στιγμή που είχε πάει να πάρει τον πρωινό του καφέ.

Ο κ. Κασσελάκης φορώντας ένα γκρι T-shirt και μία μαύρη βερμούδα και έχοντας στο πλευρό του τον σύντροφό του Τάιλερ και το σκυλάκι τους πήγε να πάρει τον καφέ του από ένα μαγαζί της γειτονιάς του.

Η αναφορά του Κουγιά και η απάντηση Κασσελάκη

Σημειώνεται πως το πρωί της Δευτέρας ο γνωστός δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας, υποστήριξε πως «υπάρχουν 65.000 Έλληνες που δεν θέλουν να έχουμε στρατό. Υπάρχουν 65.000 που δεν θέλουν οικογένειες φυσιολογικές, δεν θέλουν οικογένειες που να υπάρχει ο πατέρας και η μητέρα να μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Ευτυχώς που μόνο 65.000 Έλληνες είναι σαν τον Κασσελάκη».

Όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για το πρόσωπό του, ο Στέφανος Κασσελάκης αρκέστηκε να πει στον δημοσιογράφο «παιδιά μην ξενυχτάτε εδώ», μετέδωσε το tovima.gr.

Μάλιστα σε παρατήρηση πως οι ερωτήσεις έγιναν επειδή «είναι οι μέρες τώρα κ. Κασσελάκη», ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «είναι οι μέρες του κόσμου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: