Καθημερινή μάχη για επιστροφή στην καθημερινότητα δίνουν οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών

Καθημερινή μάχη για επιστροφή στην καθημερινότητα δίνουν οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών
Εκσκαφέας προσπαθεί να απομακρύνει φερτά υλικά από το δρόμο στη Λαμία, την τρίτη μέρα της κακοκαιρίας DANIEL, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023. Σταδιακή υποχώρηση θα παρουσιάσει σήμερα η κακοκαιρία Daniel, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr. Σήμερα αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, στο Ιόνιο και στο βόρειο Αιγαίο, οι οποίες όμως βαθμιαία θα εξασθενήσουν και έως το βράδυ θα περιοριστούν σημαντικά. Τα φαινόμενα έως το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα σε δυτική Μακεδονία (Γρεβενά), Θεσσαλία (Μαγνησία, Καρδίτσα, Τρίκαλα) και Στερεά Ελλάδα (Φθιώτιδα, Ευρυτανία). Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για σήμερα υποβαθμίζεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ σημαντική). ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΗΣ ΜΑΡΤΑΚΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πολλές δυσκολίες έχουν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι των Τρικάλων, καθώς τα σπίτια τους έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Συνεχίζονται οι αντλήσεις υδάτων από σπίτια και επιχειρήσεις στα πλημμυρισμένα χωριά των Περιφερειακών Ενοτήτων Τρικάλων και Καρδίτσας, που έχουν πληγεί από τη θεομηνία Daniel.

Σύμφωνα με τις αρχές αρχίζει και ομαλοποιείται η κατάσταση, ενώ οι κάτοικοι δίνουν καθημερινή μάχη με το χρόνο, και προσπαθούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα, με πολλές δυσκολίες, καθώς τα σπίτια τους έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή, ενώ βυθισμένα στο νερό και τη λάσπη βρίσκονται χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών. Χιλιάδες είναι και τα νεκρά κτηνοτροφικά ζώα που πρόσφεραν στους πληγέντες ένα σοβαρό εισόδημα, όπως και στην εθνική οικονομία.

Στον ορεινό όγκο έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές το οδικό δίκτυο, ενώ είναι εκτός λειτουργίας γέφυρες που συνδέουν τα χωριά με τις υπόλοιπες περιοχές. Παράλληλα συνεχίζονται οι πράξεις έμπρακτης αλληλεγγύης προς τις πληγείσες περιοχές από δήμους όλης της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: