Εκλογές: Τέλος στα σενάρια για κάλπες πριν από το Πάσχα

Εκλογές: Τέλος στα σενάρια για κάλπες πριν από το Πάσχα
Κάλπη με ψηφοδέλτια, στο εκλογικό κέντρο, στο Δημοτικό Αθλητικό κέντρο Ναυπλίου, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021. Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή νέας ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής σε 840 εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου ζούν απόδημοι Έλληνες . Οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος είναι οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος , Ανδρέας Λοβέρδος , Χάρης Καστανίδης, Γιώργος Παπανδρέου και ο Παύλος Χρηστίδης. Μετά το κλείσιμο της κάλπης αρχίζει η καταμέτρηση . Υπολογίζεται γύρω στις 10 το βραδυ να ανακοινωθεί το 15% των αποτελεσμάτων που θα δώσει τη δυνατότητα να φανεί , ως τάση, το τελικό αποτέλεσμα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε στο υπουργικό συμβούλιο ότι δεν πρόκειται να στηθούν κάλπες στις αρχές Απριλίου.

Μετά το Πάσχα πάνε οι εκλογές…σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έδωσε τέλος στα σενάρια περί εκλογών πριν από το Πάσχα, λέγοντας ότι έχουμε πλούσιο νομοθετικό έργο τις επόμενες εβδομάδες.

Η κυβέρνηση προωθεί περίπου δέκα νομοσχέδια, τα οποία αφορούν διάφορα υπουργεία, με την έμφαση να δίνεται, επίσης, στη διαλεύκανση της υπόθεσης του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ζήτησε από όλους όσοι συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο να φροντίζουν ώστε αυτός να γίνεται με ενσυναίσθηση, αλλά κυρίως να γίνεται χωρίς συμψηφισμό ευθυνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η στήριξη των οικογενειών των θυμάτων στα Τέμπη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως κρατά ερμητικά κλειστά τα χαρτιά του για το ζήτημα των εκλογών, ενώ ενδιαφέρον θα έχει να φανεί πως αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις η αντισυστημική οργή που έχει ήδη αρχίσει να καταγράφεται στην κοινωνία και κατά πόσο αυτή θα καταλαγιάσει.

Κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ότι οι εκλογές πρέπει να πάνε πιο πίσω- και στο πλαίσιο αυτό έχει πέσει στο τραπέζι η 21η Μαΐου για τις πρώτες κάλπες με την απλή αναλογική και στις 2 Ιουλίου οι δεύτερες με ενισχυμένη, ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να αναταχθεί η κυβέρνηση και να δοθούν απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή την ελληνική κοινωνία.

Μητσοτάκης στο υπουργικό για τα Τέμπη: «Φταίμε όλοι – Μπορώ να εγγυηθώ απόλυτη διαφάνεια στην έρευνα»

Τρεις νέες ποινικές διώξεις για το δυστύχημα στα Τέμπη