Εκνευρισμένος με όλους ο Τραμπ για τη νέα παραπομπή- Ζήτησε να μην πληρωθεί ο Τζουλιάνι

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πιο απομονωμένος από ποτέ ο απερχόμενος πρόεδρος, ξεσπά στους συνεργάτες του.

Πιο απομονωμένος από ποτέ είναι ο Ντόναλντ Τραμπ- μετά τη δεύτερη παραπομπή του- και ξεσπά σε συνεργάτες και συμμάχους που θεωρεί ότι δεν τον υπερασπίστηκαν επαρκώς. Από αυτό δεν γλίτωσε ούτε ο Ρούντι Τζουλιάνι.

Ο απερχόμενος πρόεδρος- εκνευρισμένος με τη δεύτερη παραπομπή- ζήτησε από συνεργάτες του να μην καταβάλουν αμοιβή στον προσωπικό δικηγόρο του. Σύμφωνα με το CNN, δεν είναι ξεκάθαρο αν σοβαρολογούσε με αυτές τις οδηγίες, δεδομένου ότι ξεσπά σχεδόν εναντίον όλων μετά τα τελευταία γεγονότα.

Πέρα από την εντολή να μην καταβληθεί αμοιβή στον Τζουλιάνι, σύμφωνα με την Washington Post ο Τραμπ απαίτησε να εγκρίνει προσωπικά τις όποιες αποζημιώσεις για τα έξοδα που έκανε ο δικηγόρος ταξιδεύοντας εκ μέρους του, για να προσφύγει κατά των εκλογικών αποτελεσμάτων σε πολιτείες- κλειδιά.

Κατ’ ιδίαν ο Τραμπ έχει εκφράσει ανησυχία για κάποιες κινήσεις του Τζουλιάνι και δεν εκτίμησε την απαίτηση του δικηγόρου για 20.000 δολάρια αμοιβή την ημέρα για τη δουλειά του στην προσπάθεια ανατροπής του αποτελέσματος, αναφέρουν επίσης οι πηγές της Washington Post.

Βλέποντας την παραπομπή του να προχωρά γρήγορα, ο Τραμπ ήταν γενικά συγχυσμένος γιατί ουσιαστικά κανένας δεν τον υπερασπιζόταν, ανάμεσά τους η εκπρόσωπος Κάιλι ΜακΈνανι, ο σύμβουλος και γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ, ο νομικός σύμβουλος Λάρι Κούντλοου, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν και ο προσωπάρχης Μαρκ Μίντοους, είπε στην εφημερίδα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της διοίκησης.

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Ρούντι Τζουλιάνι και αρκετούς άλλους για τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει- αν και δεν έχει αποδεχθεί οποιαδήποτε ευθύνη ούτε δημόσια ούτε κατ’ ιδίαν, σύμφωνα με πηγές του CNN. Πάντως, ο Τζουλιάνι αναμένεται ότι θα διαδραματίσει ρόλο στην υπεράσπισή του στην παραπομπή, αν και μέχρι τώρα έχει μείνει εκτός των περισσοτέρων συζητήσεων.

Ο απερχόμενος πρόεδρος είναι πιο απομονωμένος από ποτέ, σημειώνει το CNN. Αρκετοί από τους υπουργούς του- αυτοί που δεν έχουν παραιτηθεί ακόμη μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο- τον αποφεύγουν. Παραμένει σε ρήξη με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη του Λευκού Οίκου αναμένεται να αποχωρήσουν από τα πόστα τους αυτή την εβδομάδα.

«Όλοι είναι θυμωμένοι με όλους στον Λευκό Οίκο», ανέφερε χαρακτηριστικά στο CΝΝ ένας σύμβουλος. «Είναι σε φάση αυτολύπησης», είπε για τον Τραμπ, ο οποίος παραπονιέται ότι είναι υπό πολιορκία εδώ και πέντε χρόνια, ενώ θεωρεί την παραπομπή τη συνέχιση αυτής της κατάστασης.

Στο μεταξύ, υπάρχουν ανησυχίες για το πώς θα ξεσπάσει αυτή την οργή του, καθώς πλέον δεν έχει στη διάθεσή του το αγαπημένο του Twitter.

«Έχει τρυπώσει εκεί, αυτό δεν είναι ποτέ καλό. Είναι μόνος του, χωρίς πολλούς ανθρώπους για ιδέες. Όποτε συμβαίνει αυτό, καταφεύγει στα χειρότερα ένστικτά του. Τώρα που το Twitter δεν είναι διαθέσιμο, ένας Θεός ξέρει ποια θα είναι η εκτόνωση», ανέφερε χαρακτηριστικά άνθρωπος κοντά στον Λευκό Οίκο.