Έκπληξη ότι ο Ερντογάν έφυγε από την Κωνσταντινούπολη

Έκπληξη ότι ο Ερντογάν έφυγε από την Κωνσταντινούπολη
ANKARA, TURKIYE - SEPTEMBER 06: Turkish President Recep Tayyip Erdogan speaks to press members ahead of his visit to Bosnia and Herzegovina, in Ankara, Turkiye on September 06, 2022. Aytac Unal / Anadolu Agency (Photo by Aytac Unal / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP

Ξαφνική και μη προγραμματισμένη επίσκεψη στην Άγκυρα πραγματοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα παρακολουθήσει από εκεί τα αποτελέσματα των τουρκικών εκλογών, ενώ αρχικά είχε δηλώσει πως αυτό θα το κάνει από την Κωνσταντινούπολη και όχι από την τουρκική πρωτεύουσα.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 17:00 και ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε το πρώτο του μήνυμα στο Twitter σημειώνοντας πως η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε με τον τρόπο που αρμόζει στη δημοκρατία της Τουρκίας και έστειλε μήνυμα να προστατευθούν οι κάλπες.

«Αγαπητοί συνταξιδιώτες… Δόξα τω Θεώ η διαδικασία της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε με τρόπο που αρμόζει στη δημοκρατία μας. Τώρα, όπως πάντα, ήρθε η ώρα να προστατεύσουμε τις κάλπες. Μέχρι να είναι οριστικά τα αποτελέσματα, συνεχίζουμε να προστατεύουμε τη βούληση του έθνους μας!».

«Σύμφωνα με την παράδοση ο πρόεδρος Ερντογάν ψηφίζει στην Κωνσταντινούπολη, την πόλη που γεννήθηκε και ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα και στη συνέχεια πηγαίνει σπίτι του για να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα», ανέφερε η ανταποκρίτρια του Al Jazeera στην Κωνσταντινούπολη, Σινέμ Κοσέογλου.

«Μόλις βγουν τα αποτελέσματα γύρω στα μεσάνυχτα, πετάει για την πρωτεύουσα για τις απαιτούμενες ομιλίες», προσέθεσε.

Ωστόσο το γεγονός ότι αφού ψήφισε περίπου στις 15:15 ο Ερντογάν μετέβη στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Άγκυρα για να παρακολουθήσει από εκεί τα αποτελέσματα, ήταν σύμφωνα με την Κοσέογλου μία «έκπληξη για όλους».

Διαβάστε ακόμη:

Η πλευρά Κιλιτσντάρογλου αμφισβητεί τα αποτελέσματα του Anadolu – «Προηγούμαστε με μικρή διαφορά»