Έκτακτο: Παρατείνεται κατά δύο εβδομάδες το σχολικό έτος

Έκτακτο: Παρατείνεται κατά δύο εβδομάδες το σχολικό έτος
Μαθήτριες φορώντας μάσκα προσέρχονται σε σχολείο της Κορίνθου κατά την σχολική έναρξη, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020. Η πανδημία έφερε νέα μέτρα στη λειτουργία των σχολείων με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας, ο σχολαστικός καθαρισμός χεριών, αιθουσών και εξοπλισμού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Την παράταση του σχολικού έτους για δύο εβδομάδες, προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Παράταση του σχολικού έτους για δύο εβδομάδες μέχρι και το τέλος Ιουνίου, προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Η υφυπουργός υποστήριξε πως, όπως έχουν τα πράγματα για το άνοιγμα των σχολείων έχουν προτεραιότητα γυμνάσια και λύκεια και ιδιαίτερα τα λύκεια λόγω των επερχόμενων εξετάσεων, αλλά και για το γεγονός πως πρόκειται για τις βαθμίδες που έχουν κάνει τη λιγότερη δια ζώσης εκπαίδευση.

Επιπλέον εμφανίστηκε βέβαιη πως οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν την ίδια περίοδο που γίνονται κάθε χρόνο με βάση τη μειωμένη ύλη κατά 30% λόγω της ιδιαιτερότητας της εποχής, ενώ αναφερόμενη στις προαγωγικές εξετάσεις των υπολοίπων τάξεων σημείωσε πως δεν έχει ληφθεί απόφαση αν θα πραγματοποιηθούν ή όχι, ωστόσο ανέφερε πως, ότι είναι να γίνει θα γίνει για το σύνολο των τάξεων γυμνασίων και λυκείων.

Αναφορικά με τα self test, η κ. Μακρή τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, πως οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν τα τεστ στο σπίτι τους και θα έρχονται στο σχολείο αφού προσκομίζουν μια υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα ή από το ίδιο το παιδί αν είναι ενήλικας, ενώ το ίδιο θα ισχύει για τους εκπαιδευτικούς.

Για τον εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς, σημείωσε ότι το 30% έχει δηλώσει πως θέλει εθελοντικά να κάνει το τεστ, με το νούμερο αυτό να ανεβαίνει κάπως με εκείνους τους εκπαιδευτικούς που έχουν ήδη εμβολιαστεί με το εμβόλιο της ΑstraZeneca αλλά και εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.