Εκτός Χρυσοχοΐδης-Θεοχάρης- Αυτά είναι τα πρόσωπα που αποχώρησαν

Εκτός Χρυσοχοΐδης-Θεοχάρης- Αυτά είναι τα πρόσωπα που αποχώρησαν
Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μιλα κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη , Τρίτη 09 Ιουλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλα τα υπουργικά στελέχη που έμειναν εκτός κυβερνήσεως, μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε δια στόματος του Γιάννη Οικονόμου.

Τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως προέκυψε, η ανακοίνωση του ανασχηματισμού βρήκε εκτός κυβέρνησης τον μέχρι πρότινος υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Χρέη υπουργού Προστασίας του πολίτη θα εκτελεί από εδώ και στο εξής ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα δεν θα συμμετέχει ούτε ο Χάρης Θεοχάρης, που εκτελούσε καθήκοντα υπουργού Τουρισμού. Στη θέση του μετακινείται από το Υπουργείο Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας.

Επόμενος στη λίστα όσων μένουν εκτός είναι ο Αλκιβιάδης Στεφανής. Ο έως τώρα υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, αντικαθίσταται από τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος μετακινείται από τη θέση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον, από την κυβέρνηση αποχωρεί ο Κώστας Βλάσης. Τα καθήκοντά του, ως υφυπουργός Εξωτερικών, με αρμοδιότητα τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού αναλαμβάνει ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

Τέλος, νέα κυβέρνηση δεν θα συμμετέχει ούτε Γιώργος Ζαββός, καθώς η θέση του υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα που κατείχε, καταργείται.