Εκτός φυλακής οι Μπαρμπαρούσης και Ζαρούλια της Χρυσής Αυγής

Εκτός φυλακής οι Μπαρμπαρούσης και Ζαρούλια της Χρυσής Αυγής

Διαφωνία για τη μεταχείριση της συζύγου του Ν. Μιχαλολιάκου - Εγγύηση 20.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον βουλευτή.

Στις ανακριτικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής προσήλθαν σήμερα οι βουλευτές του κόμματος Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Ελένη Ζαρούλια.

Με απόφαση των ανακριτριών, ο Κ. Μπαρμαπρούσης -στον οποίον αποδίδεται εκτός από γνώση των παράνομων ενεργειών της εγκληματικής οργάνωσης και συμμετοχή σε συγκεκριμένες πράξεις, όπως σε επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών μικροπωλητών στο Μεσολόγγι- αφέθηκε ελεύθερος, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 20 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

«Ήρθα να πω στην κ. Κλάπα πόσο καλό παιδί είμαι και να φύγω», είπε με ειρωνικό ύφος το πρωί προσερχόμενος ο βουλευτής στους δημοσιογράφους, ενώ στη συνέχεια κατά την απολογία του αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται.

Από την άλλη, προέκυψε διαφωνία για την ποινική μεταχείριση της Ελένης Ζαρούλια στους δικαστικούς που χειρίζονται την υπόθεση, με τον εισαγγελέα να ζητά την προφυλάκιση της βουλευτή και τις ανακρίτριες να τάσσονται υπέρ τού να της επιβληθεί κατ΄οίκον περιορισμός και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Μέχρι να κριθεί η διαφωνία από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, η σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η Ε. Ζαρούλια παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα στο οποίο, σύμφωνα με τον συνήγορό της αρνείται τις κατηγορίες, τονίζει ότι δεν έχει καμία συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις και επισημαίνει πως το όνομά της δεν αναφέρεται στη δικογραφία. Χαρακτηρίζει δε, έωλη την κατηγορία σε βάρος της.

Διαβάστε ακόμη:

Το «δικαίωμα στη σιωπή» επικαλέστηκε και η Ε. Ζαρούλια

Σχέση Χρυσής Αυγής-Αστυνομίας «ξεσκεπάζει» μάρτυρας «κλειδί»

«Μονοκομματικό καθεστώς» ο στόχος της Χρυσής Αυγής

Ντοκουμέντα: Μιχαλολιάκος-Παππάς με τη σβάστικα και το σήμα των SS