Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται μετά από σοβαρό καρδιακό επεισόδιο ο Μίκης Θεοδωράκης

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται μετά από σοβαρό καρδιακό επεισόδιο ο Μίκης Θεοδωράκης
Ο μουσικοσυνθέτης και αγωνιστής της Αριστεράς Μίκης Θεοδωράκης παρουσιάζει το τελευταίο του βιβλίο, " Μονόλογοι στο λυκαυγές ", εκδόσεις Ιανός, στο σπίτι του, απέναντι από την Ακρόπολη, Αθήνα, Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Οι θεράποντες γιατροί εκτιμούν ότι ο μεγάλος κίνδυνος έχει τώρα περάσει, είναι όμως επιφυλακτικοί λόγω της ηλικίας του μεγάλου συνθέτη.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ο Μίκης Θεοδωράκης, σύμφωνα με πληροφορίες από συνεργάτες του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, μετά το σοβαρό καρδιακό επεισόδιο, το οποίο υπέστη ξημερώματα Παρασκευής.

Ο Μ. Θεοδωράκης, λόγω του πόνου στο στήθος που αισθάνθηκε και της μεγάλης ταχυκαρδίας που είχε, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ειδικότερα ο Μίκης Θεοδωράκης, προσήλθε την Παρασκευή στις 11:19 μ.μ. στο νοσοκομείο, μετά από “νυχτερινό άτυπο προκάρδιο άλγος και επεισόδιο ταχυαρρυθμίας, με ήπια αιμοδυναμική αστάθεια”. Εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου “ανετάχθη φαρμακευτικά το επεισόδιο της ταχυαρρυθμίας” και το μεσημέρι του Σαββάτου στις 2 μ.μ. μεταφέρθηκε σε θάλαμο.

Οι θεράποντες γιατροί εκτιμούν ότι ο μεγάλος κίνδυνος έχει τώρα περάσει. Είναι όμως, επιφυλακτικοί λόγω της ηλικίας του κ. Θεοδωράκη, εκφράζουν, ωστόσο, την αισιοδοξία τους για την έκβαση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ