Εκτός MSCI Greece Standard η Τράπεζα Πειραιώς, στον Small Cap οι Autohellas και Ελλάκτωρ

Εκτός MSCI Greece Standard η Τράπεζα Πειραιώς, στον Small Cap οι Autohellas και Ελλάκτωρ
Καμία αλλαγή στον MSCI Standard

Είχε εντέλει ελληνικό ενδιαφέρον η αναδιάρθρωση των δεικτών της Morgan Stanley Capital International (MSCI),  αφού στον Small Cap προστέθηκαν οι μετοχές της Autohellas και της Ελλάκτωρ.

Από την άλλη, δεν επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση που ήθελε τη μετοχή της Tράπεζας Πειραιώς να εισέρχεται στον MSCI Greece Standard.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλωστε, όπως είχε αναφέρει η ίδια η Morgan Stanley, παρότι η Τράπεζα Πειραιώς, που επί του παρόντος είναι στον δείκτη Small Cap, πληροί το κριτήριο της κεφαλαιοποίησης όσο και της ελεύθερης διακύμανσης (free float), που τυγχάνει πάνω από το τρέχον όριο για τον δείκτη Standard, με περιθώριο μικρότερο του 50%, η ένταξή της εξαρτάται από την αύξηση του μέγιστου αριθμού των εταιρειών στον δείκτη MSCI Greece από 10 που είναι σήμερα σε 11.

Γι’ αυτό και μόνο το λόγο η Morgan Stanley έδινε πολύ χαμηλή πιθανότητα για την προσθήκη της Πειραιώς στον Standard του MSCI.

Έτσι οι μετοχές που ήδη συμμετέχουν στον Standard Index παραμένουν δέκα, οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Jumbo, ΔΕΗ, Motor Oil και Τέρνα Ενεργειακή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: