Εκτός Νέας Δημοκρατίας ο Βασίλης Κορκίδης

Εκτός Νέας Δημοκρατίας ο Βασίλης Κορκίδης

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και πρώην υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ αποχώρησε εξαιτίας της διαφωνίας του για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

«Η επιστολή μου έχει δοθεί ήδη στον πρωθυπουργό. Παραιτήθηκα από την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και αποχώρησα από τον τομέα παραγωγικών τάξεων του κόμματος», δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, ανακοινώνοντας την απόφασή του να παραιτηθεί από το κόμμα της ΝΔ, λόγω της διαφωνίας του με την κυβερνητική θέση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

«Είμαι δυστυχώς σε πολύ δυσάρεστη θέση αλλά η υπόθεση αυτή έφθασε στο απροχώρητο με το θέμα των Κυριακών. Ενώ είχαμε συμφωνήσει ότι τρεις τουριστικές περιοχές θα ανοίγουν πιλοτικά τα καταστήματα τις Κυριακές, τώρα έρχονται τα επόμενα βήματα που ζητά το ΔΝΤ. Επικράτησε το ΔΝΤ και όχι η ελληνική αγορά», επεσήμανε.

Πριν από ένα μήνα ο κ. Κορκίδης ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα της ΝΔ, στην οποία είναι στέλεχος επί σειρά ετών. Σημειώνεται ότι η διαφωνία των μικρομεσαίων εμπόρων με την κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβρη οπότε και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές σε όλη τη χώρα.

«Επειδή πλέον η κοροϊδία έχει ξεπεράσει κάθε υπομονή, από την πλευρά των μικρομεσαίων και των εμπόρων, θεώρησα ότι είναι θέμα ηθικής τάξης να παραιτηθώ, για να μπορώ και πιο ελεύθερα να εκφράζομαι και να εκπροσωπώ τους συναδέλφους μου. Επειδή ανήκω στο χώρο της ΝΔ, καταλαβαίνετε ότι οι απαιτήσεις μου από τη ΝΔ είναι πολύ περισσότερες», δήλωσε ο κ. Κορκίδης αργότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

«Αυτό που ζητάμε και προτείναμε ήταν πολύ δίκαιο: να νομιμοποιηθεί αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας και είναι να είναι όλες τις Κυριακές του καλοκαιριού ανοιχτά όλα τα καταστήματα, σε όλα τα νησιά, έως τις 12 το βράδυ», εξήγησε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και προσέθεσε: «Αντί λοιπόν να νομιμοποιήσουμε το άνοιγμα των καταστημάτων μετά τις 9 το βράδυ στα νησιά, κοιτάμε να νομοθετήσουμε τη λειτουργία 11 με 6 τις Κυριακές. Υπάρχουν εμμονές συγκεκριμένων συμφερόντων. Στόχος είναι να συγκεντρωθεί το εμπόριο σ’ αυτές τις 4-5 ή 10 μεγάλες επιχειρήσεις, που έχουν κάνει κάποιες σοβαρές επενδύσεις και δεν το αμφισβητώ, αλλά μ’ αυτόν τον τρόπο θα κλείσουν τις περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Διαβάστε ακόμη:

Επενδύοντας διαφορετικά

Μια νέα επιχειρηματική λέσχη γεννήθηκε στον Πειραιά

Το 52% των εμπόρων δεν μπορεί να καλύψει τις ασφαλιστικές του εισφορές