Εκτοξεύτηκαν τα κέρδη της Deutsche Bank το 2022, στα 5 δισ. ευρώ

Εκτοξεύτηκαν τα κέρδη της Deutsche Bank το 2022, στα 5 δισ. ευρώ
Photo:
Η Deutsche Bank ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,8 δισ. ευρώ για το δ’ τρίμηνο, ανεβάζοντας τα ετήσια καθαρά κέρδη της για το 2022 στα 5 δισ. ευρώ

Κέρδη άνω των 5 δισεκατομμυρίων σημείωσε η γερμανική Deutsche Bank το 2022, δείγμα του ότι ο μετασχηματισμός της τράπεζας αποδεικνύεται άκρως επιτυχημένος. Σημειωτέον πως πρόκειται για τη 10ο συνεχόμενο τρίμηνο κατά το οποίο το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ήταν κερδοφόρο, λαμβάνοντας ώθηση από την αύξηση των επιτοκίων και, γενικότερα, από τις συνθήκες της αγοράς. 

Ειδικότερα, η Deutsche Bank ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,8 δισ. ευρώ για το δ’ τρίμηνο, ανεβάζοντας τα ετήσια καθαρά κέρδη της για το 2022 στα 5 δισ. ευρώ. Η τράπεζα ανακοίνωσε σχεδόν διπλάσια μεγέθη από την εκτίμηση των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για το δ’ τρίμηνο και ξεπέρασε την πρόβλεψη για 4,29 δισ. ευρώ για το έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 2019, η Deutsche Bank ξεκίνησε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης για τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της κερδοφορίας, το οποίο περιελάμβανε την έξοδο από τις παγκόσμιες δραστηριότητες πωλήσεων και συναλλαγών μετοχών, τη μείωση της επενδυτικής τραπεζικής και τη μείωση περίπου 18.000 θέσεων εργασίας έως το τέλος του 2022.

Το ετήσιο αποτέλεσμα σηματοδοτεί σημαντική βελτίωση σε σχέση με το 1,9 δισ. ευρώ που αναφέρθηκε το 2021, και ο διευθύνων σύμβουλος Christian Sewing δήλωσε ότι η τράπεζα μετασχηματίστηκε με επιτυχία τα τελευταία τριάμισι χρόνια. «Εστιάζοντας εκ νέου στα δυνατά σημεία μας, έχουμε γίνει σημαντικά πιο κερδοφόροι, πιο ισορροπημένοι και πιο αποδοτικοί ως προς το κόστος. Το 2022, το αποδείξαμε αυτό παρέχοντας τα καλύτερα μας αποτελέσματα εδώ και δεκαπέντε χρόνια» δήλωσε ο Sewing, προσθέτοντας: «Χάρη στην πειθαρχημένη εκτέλεση της στρατηγικής μας, μπορέσαμε να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας μέσα από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητά μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: